“Takda Krew, Pelakon Tak Jadi Apa,” – Ada Tak Mampu Bayar Sewa, Sharifah Amani Sedih Kenang Nasib Pekerja Belakang Tabir

Pelakon, Sharifah Amani mengakui dirinya turut bersimpati dengan nasib yang menimpa segelintir penggiat seni khususnya buat mereka yang bekerja di belakang tabir.

Jelas Amani, kebanyakkan daripada mereka difahamkan kini telah terjejas pendapatannya memandangkan segala aktiviti melibatkan industri seni terpaksa dihentikan sepanjang pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan 3.0 (PKP) ini.

Lantaran itu, atas dasar perihatin, Amani memaklumkan dirinya amat berbesar untuk membantu mempromosikan apa sahaja jenis bisnes yang dijalankan oleh para pekerja di belakang tabir ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sharifah Amani (@sharifah_amani)

“Assalamualaikum gais, sorry my feed dah jadi tempat info je. For now nak share content lain rasa macam tak relevant sangat dah bila duk tengok ramai yang betul betul struggle.

“This post is for my abang-abang, kakak and geng crew. Kalau korang ada buat side business and nak Nani post and amplify please DM je Nani. InsyaAllah saya tolong mana mampu.

“Past few days duk dengar cerita geng crew kita yang terpaksa keluar rumah pasal tak boleh bayar sewa, tak cukup duit nak survive nie hati Nani remuk gila,” tulisnya.

IKLAN

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh pelakon filem, Sepet itu menerusi sebuah hantaran di laman Instagram.

Amani turut menambah, segala usaha yang dilakukannya ini hanyalah kecil jika ingin dibandingkan dengan jasa para pekerja di belakang tabir selama ini.

“Korang lah tulang belakang satu set, takde crew pelakon tak jadi apa. Terima kasih sudi berkarya bersama.

“Kita ada kita geng! InsyaAllah sikit lagi. Sementara tu Kita tolong mana mampu. Jaga diri, jaga hati,” jelasnya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut meluahkan rasa simpati selain turut mendoakan semoga keadaan negara kembali pulih seperti biasa.

“Very kind of you Nani and hope you’re well.

“Betul Nani. Memang ada yang dah start kena keluar rumah sebab tak boleh bayar sewa. Sebab itu saya juga emosi.

IKLAN

“You’re truly an angels.

“Completely with you on this. I’m doing much the same with some random post to help lighten one’s heart,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

Dalam perkembangan lain, Media Hiburan kini sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Sumber: Instagram Sharifah Amani