Memuat naik satu bebenang di laman Twitter, kata Nabila Huda, dia meluahkan ketidakpuasan hati apabila ada individu yang meminta bantuan perubatan untuk kucing akibat tidak mampu.

Malah, dia menyelar pihak yang sanggup membeli kucing tanpa ada rasa tanggungjawab. Semata-mata untuk bergaya di Instagram.

Ok Lagi satu nk bgtau. Sebenarnya lama jugak Saya perhati kan. Ada tweet mintak bantuan sebab kucing sakit tak mampu Nak bayar kos perubatan mintak bantuan Pada semua.Dan Tiba-tiba Saya ter fikir benda ni..

Saya memang akan terharu bila nampak orang Yang adopt Dan jaga stray cats and wouldn’t mind to help Kalau mereka perlu kan bantuan sebab kucing tu tidak bertuan.Dia Di buang Dan pulak tu sakit. Memang Saya tak boleh la. Lemah part kucing sakit tu.

Untuk mereka Yang memang ada niat memiliki kucing, beli kucing untuk di jaga.( walaupun sebenarnya kite tak boleh jual or beli kucing) Pada 1st masa dah plan Nak jaga kucing tu, apa Yang ada dalam kepala adalah tanggungjawap And Mesti ada bnyk soalan Pada diri sendiri.. “What if”,” tulisnya.

Katanya, sebelum mengambil keputusan untuk membela kucing, fikirkan dahulu kos yang akan ditanggung. Janganlah asyik memberi nasi gaul dengan ikan sahaja.

Ini bebenang luahan hati Nabila. 

Foto – Twitter Nabila Huda

Apa Kata Anda