‘Tailong, Profesor Klon’ – Ini Antara Nama Watak Yang Pernah Menjadi Fenomena

Setiap kali kita menonton filem atau drama pasti akan ada watak dalam cerita tersebut yang menjadi kesukaan kita dan nama watak itu pasti menjadi sebutan ramai dan mencetuskan fenomena.

Contohnya bila kita sebut sahaja nama ‘Tailong’ pasti kita akan ingat dengan pelakon popular, Datuk Rosyam Nor yang memegang watak tersebut dalam filem KL Gangster.

Ok Jom MH nak share dengan korang nama-nama watak yang pernah jadi fenomena dan disebut-sebut oleh penonton.

 

1. Profesor Klon

Watak ‘Profesor Klon’ dilakonkan oleh pengacara nombor satu Malaysia, Datuk Haji Aznil Haji Nawawi dan filem Cicakman.

IKLAN

 

2. Lan Todak

Mesti korang kenal dengan nama ‘Lan Todak’ kan? Watak Lan Todak ini dilakonkan oleh pelakon popular, Sharnaaz Ahmad dalam filem Juvana.

 

3. Buntat

Sebut sahaja nama ‘Buntat’ mesti ramai yang teringat dengan drama 7 Hari Mencintaiku yang telah memenangi banyak anugerah tahun lalu. Watak Buntat ini dipegang oleh adik Muhammad Ariff Abdullah dan dia merupakan seorang kanak-kanak yang menghidap penyakit Disleksia.

 

IKLAN

4. Aisy

Watak Aisy ini merupakan salah satu watak dalam drama Titian Cinta yang dilakonkan oleh Farah Nabila. Menerusi drama ini orang ramai lebih mengenali Farah atau nama panggilannya dengan nama Aisy.

 

5. Warda

Mesti ramai yang tahu kan watak Warda ni dari drama mana? Warda merupakan sebuah watak untuk drama yang pernah menjadi fenomena iaitu Suri Hati Mr. Pilot yang dilakonkan oleh pengacara dan usahawan terkenal, Neelofa.