Seringkali kita lihat anak-anak muda menjadikan selebriti kesukaan mereka sebagai ‘role model’ namun persoalannya layakkah artis-artis ini?

Terbaru ada kes pelancaran di kelab hiburan di ibu kota menjadi perbualan hangat netizen. Malah MH perasan ramai yang meluahkan rasa kecewa terhadap selebriti tersebut yang menjadi ‘role model’ ramai wanita khususnya.

Berikutan itu, terpanggil untuk memberikan pandangan adalah penyanyi Shila Amzah. Dia memberikan kenyataan menerusi laman Twitter miliknya.

“Takut tengok ‘timeline’, we are all sinner after all. Jangan jadikan selebriti sebagai ‘role model’ kerana kami juga manusia seperti anda.

“Sesungguhnya kami tidak layak, yang baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan,” tulisnya.

Pada MH, bukan mudah nak jadi ‘role model’ ini memandangkan banyak mata yang memandang tingkah-laku kita, kalau tersilap sikit, buruk padahnya.

IKLAN

Dalam pada itu, kenyataan Shila itu mendapat banyak maklum balas daripada netizen. Ada diantara mereka yang mengatakan bahawa ‘role model’ dari segi kejayaan.

We’re All Sinner, Jangan Jadikan Selebriti Sebagai Role Model’- Shila Amzah

We’re All Sinner, Jangan Jadikan Selebriti Sebagai Role Model’- Shila Amzah

IKLAN

We’re All Sinner, Jangan Jadikan Selebriti Sebagai Role Model’- Shila Amzah

 

IKLAN

Pada MH, ada betulnya juga apa yang diperkatakan Shila itu namun sebagai manusia kita juga tidak lari dari membuat silap. Oleh itu, sudah menjadi tanggungjawab masyarakat untuk sama-sama menegur.

Bagaimanapun, ada caranya untuk menegur dan janganlah sampai mengaibkan. Apa-apapun, MH rasa setiap orang ada pandangan dan ‘role model’ mereka masing-masing kan?

Sumber: Twitter Shila Amzah

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI