Shenty Feziliana Tak Kekok Bawa Watak Intim Sama Remy Ishak, “Mulanya Agak Terkejut Dengan Babak Itu.”

Membawa watak sebagai Siti dalam filem seram terkini, Dendam Pontianak, Shenty Feziliana mengakui pada awalnya dia ragu-ragu apabila diminta melakonkan babak intim bersama Remy Ishak.

Namun akur dengan kepentingan babak tersebut yang disifatkan sebagai pemangkin utama kepada kebangkitan dendam Pontianak iaitu Mina lakonan Nur Fazura.

Waktu pertama kali mendapat skrip, saya mulanya agak terkejut dengan babak itu.

“Memang agak risau dan saya telah berbincang dengan penerbit untuk mengetahui sejauh mana seriusnya babak ini.

IKLAN

“Tapi pihak produksi menjelaskan babak itu akan direalisasikan dengan trik kamera.

“Malah saya dan Remy juga telah berbincang untuk menetapkan batasan antara kami berdua. Sebelum ini hubungan kami sebagai rakan artis ibarat abang dan adik, jadi tiada rasa kekok dan masing-masing melakukan tugas dengan profesional.

“Babak ini sangat penting kerana ia yang menjadi pemangkin kepada kebangkitan pontianak,” ulasnya ketika ditemui pada Tayangan Perdana Dendam Pontinanak di Cineplexes Damansara, eCurve.

Akur dengan stigma masyarakat, kata pelakon dari Singapura ini, dia sedia menerima kritikan penonton, namun berharap agar mereka memahami tanggungjawabnya sebagai seorang pelakon.

Saya tahu batasan diri. Asalkan kami berdua selesa jadi tiada masalah dengan babak itu.

IKLAN

“Semuanya untuk menghidupkan jalan cerita,” jelasnya lagi.

Dendam Pontianak merupakan sebuah filem arahan Glen Goei dan Gavin Yap yang berkisar pada zaman 60-an dan bakal menemui penonton bermula 12 September ini. Ia mengisahkan sepasang suami isteri yang baru sahaja berkahwin dan dibelenggu dengan dendam Pontianak.

Antara barisan pelakon lain yang turut terlibat adalah Nur Fazura, Remy Ishak, Hisyam Hamid dan Namron.