Serina Redzuawan Kecewa, Sedih Dituduh Menipu?

Pelakon, Serina Redzuawan meluahkan kekecewaannya apabila dia dituduh menipu oleh seorang individu berkaitan dengan ‘perniagaan’ yang dijalankannya.

Menerusi entri Instagramnya, dia berkongsi ‘screenshot’ IG story milik individu tersebut serta tuduhan yang mengatakan produk Serina adalah penyebab kematian ibu saudaranya pada tahun 2015 lalu.

“MasyaAllah Ada juga yg busuk Hati nak sabotaj bisnes Serina. Nak tuduh kononya kerana air ni punca mak long dia meninggal dunia.

 

“Logik lah sikit Air ni I baru keluarkan 2017, mcm Mana pulak Mak Long Dia meninggal 2015 Air ni pun Tak wujud lagi. kalau iya pun nak tutup periuk nasi orang ingat lah Allah skit,I maafkan org yg busuk Hati ni.

 

“Moga peminat & Customer I jangan mudah percaya ngan penipuan ni. 1 fitnah yg tak berasas.Jus Durian Belanda memang anti kanser pun boleh Google and tengok doktor & saintis buat kajian,” tulisnya.

Perkongsian Serina itu mendapat perhatian netizen, ada yang melahirkan rasa ragu-ragu dan menyangkal kenyataan Serina itu berkaitan dengan khasiat jus itu.

IKLAN

Namun begitu, ada juga yang bersetuju dengan kenyataan Serina itu.

IKLAN

Pada MH, kita seharusnya mendapatkan pandangan pakar mengenai perkara ini, tidak wajarlah hanya bergantung harap pada internet sahaja kerana ia belum tentu tepat.

Apa-apapun, semoga perkara ini dapat dijadikan pengajaran buat kita semua dan juga semoga orang ramai juga akan mengambil inisiatif dan buat ‘research’ dahulu sebelum membeli apa-apa minuman yang dikatakan baik untuk kesihatan ini ya!

Foto/Instagram: Serina Redzuawan