“Semua Post Benda Sama, Tanpa Sedar Bagi Ruang Orang Bergaduh,” – Trend Ulas Isu Viral Makin Menjadi-Jadi, Betty Rahmad Beri Pendapat

Pelakon, Betty Rahmad agak sedih dengan trend warganet yang dilihat gemar memberikan ulasan terhadap setiap isu-isu viral sehingga membuka ruang untuk orang ramai berbalah sesama sendiri.

Menurut Betty, kita seharusnya memberikan sepenuh tumpuan terhadap isu yang lebih serius yang sedang melanda negara ketika ini iaitu pandemik Covid-19.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Betty Rahmad (@bettyrahmad)

“Salam Jumaat. Jomlah doa supaya kita dan keluarga dilindungi dan dijauhi dari segala malapetaka, penyakit, virus dan orang yang tak baik untuk kita.

“Everyday ada je news tak best, pastu viral. Pastu semua orang post benda sama dan tanpa sedar bagi ruang orang bergaduh dan maki hamun sesama sendiri,” tulisnya.

Luahan tersebut dikongsikan oleh ibu kepada seorang anak itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

IKLAN

Dalam pada itu, Betty turut menyeru kepada semua pihak untuk sama-sama berdoa semoga keadaan negara lekas pulih seperti sedia kala.

“Sudah-sudahlah tu guys, jomlah kita doa supaya negara kita pulih cepat dari covid dan dapat kembali hidup normal. Semua orang dah penat kan! Sikit lagi dont give up and stay strong ok semua,” ujarnya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut bersetuju dengan kenyataan yang diberikan oleh Betty selain turut berharap agar trend seperti ini tidak diteruskan lagi pada masa akan datang.

“Allah turunkan musibah supaya kita bermuhasabah. Semoga kita semua terlindung dari fitnah. InsyaAllah Ameen.

“Betul tu. Semua nak memaki hamun. Sudah-sudahlah tu.

“Setuju dear, urusan kita dengan Allah itu lebih utama,” antara reaksi-reaksi netizen di laman Instagram.

IKLAN

Sekadar informasi, selain menceburkan diri didalam bidang lakonan, Betty turut sibuk menguruskan bisnes sambal miliknya.

Dalam perkembangan lain, Media Hiburan kini sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Sumber: Instagram Betty Rahmad