Ketika ini, industri hiburan Indonesia dikejutkan dengan perkhabaran melibatkan pengacara dan pelawak terkenal, Desta yang dilaporkan telah memfailkan permohonan cerai terhadap isterinya yang juga merupakan pelakon, Natasha Rizki.

Memetik laporan Insert Live, permohonan cerai tersebut telah disahkan oleh Pegawai Perhubungan Awam, Pengadilan Agama Jakarta Selatan, Taslimah.

“Untuk penama tersebut (Desta), memang benar permohonan cerai telah didaftarkan ke Panitia Pengadilan Agama Jakarta Selatan.

“Jenis permohonan talak yang diajukan pemohon kepada Pengadilan Agama Jakarta Selatan adalah untuk mendapatkan izin bercerai. Permohonan cerai telah dilakukan secara e-court pada 11 Mei lalu,” katanya seperti yang dipetik.

Katanya lagi, dalam permohonan tersebut, Desta hanya ingin berpisah dengan Natasha dan tidak membuat sebarang tuntutan terhadap hak penjagaan anak mahupun harta sepencarian.

“Semoga Kamu Tak Akan Bahagia…,”- Desta Mohon Cerai Terhadap Natasha Rizki, Netizen Dakwa Gege Elisha Jadi Orang Ketiga? “Semoga Kamu Tak Akan Bahagia…,”- Desta Mohon Cerai Terhadap Natasha Rizki, Netizen Dakwa Gege Elisha Jadi Orang Ketiga?

Prosiding permohonan cerai Desta dan Natasha dijadualkan bakal berlangsung pada 29 Mei ini.

IKLAN

Sementara itu, menerusi sebuah lagi artikel terbitan, Insert Live, netizen Indonesia mendakwa pelakon dan pempengaruh, Gege Elisa menjadi punca keretakkan rumah tangga diantara Desta dan Natasha.

“Semoga Kamu Tak Akan Bahagia…,”- Desta Mohon Cerai Terhadap Natasha Rizki, Netizen Dakwa Gege Elisha Jadi Orang Ketiga? “Semoga Kamu Tak Akan Bahagia…,”- Desta Mohon Cerai Terhadap Natasha Rizki, Netizen Dakwa Gege Elisha Jadi Orang Ketiga?

Malah, menerusi tinjauan MH di akaun Instagram Gege, rata-rata netizen menzahirkan rasa berang selain turut berharap agar perkara tersebut hanyalah khabar angin semata-mata.

“Dulu, lihat dia cantik tapi selepas tahu berselingkuh dengan Desta, memang tak nampak cantik lagi. Bertaubatlah sebelum menyesal. Dunia hanya sementara.

IKLAN

“Kalau berita ini salah dan jatuh finah, semoga darjat kamu diangkat oleh yang di atas. Tapi kalau benar kamu jadi orang ketiga, semoga kamu tak pernah bahagia sampai bila-bila.

“Sanggup betul kamu? Anak mereka dah tiga. Cubalah berfikir lagi.

“Saya ke sini gara-gara berita di Tik Tok. Semoga hal ini tidak benar dan hanya berita palsu.

IKLAN

“Kalau betul, tolonglah jangan ganggu Desta dan keluarganya,” antara komen-komen netizen.

Sekadar informasi, Desta dan Nata telah mendirikan rumah tangga pada tanggal 21 April 2013.

“Semoga Kamu Tak Akan Bahagia…,”- Desta Mohon Cerai Terhadap Natasha Rizki, Netizen Dakwa Gege Elisha Jadi Orang Ketiga?

Hasil perkongsian hidup tersebut, pasangan ini dikurniakan tiga orang cahaya mata.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Kredit Foto: Insert Live & Instagram Desta

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI