‘Semoga Allah Memaafkan Manusia Yang Telah Burukan Aku’ – Raja Afiq

Kadang-kadang dalam hidup ini kita harus berdepan dengan banyak dugaan dan ujian untuk berjaya.

Lebih memeritkan apabila kita diuji dengan lemparan kata-kata fitnah daripada orang lain.

Pelakon kacak dan berbdadan sasa, Raja Afiq baru-baru ini di Instagramnya telah meluahkan keluhan hatinya yang pernah difitnah.

A post shared by RA (@rajaafiqqofficial) on

IKLAN

“sampai skarang ak masih pegang lagi kata-kata semangat yang ini.ak percaya inshallah kalau kite ikhlas dan jujur ngan apa yg kite buat Allah pasti akan memudahkn kite untuk buat segala urusan di dunia. Ak percaya skarang mungkin belum sampai rezeki ak inshaallah dikemudian hari akan dtg rezeki ku. Mungkin skarang ni Allah bagi ak hujan dan nanti lepas hujan mesti ada pelangi kan.inshaallah Amin. ? ak harap sangat tidak ada lagi fitnah yg akan diberikan pada ak selepas ini.semoga Allah memaafkan manusia yang telah memburukan ak dan menyangka buruk pada ak. Amin. #muhasabahdirisendiri,” tulisnya.

Nampaknya luahan hati pelakon ini mendapat perhatian netizen dan rata-rata mereka memberikan kata-kata semangat untuknya.

barbie_aliza22: Insyaallah kesabaran itu akan ada ganjaran nya kelak.. semoga sabar dan tabah dlm menjalani setiap dugaan..

lew_nai: Amiin..doa bnyak2 bulan puasa ni..insyaAllah makbul…i really anticipate to see your acting soon?

IKLAN

thekudapofficial_: Amin. Semoga pelangi yg akan muncul lebih indah dari biasa.? Don’t worry. He heard your prayers, just trust HIS timing ? insyaAllah

Apapun MH juga berharap agar Afiq sentiasa kuat dan sabar untuk menharungi setiap dugaan yang diberikan kepadanya.

Sumber: Instagram Raja Afiq