“Selagi Tak Buat Benda Di Luar Tabii, Saya Rasa Takde Masalah,” – Aliff Syukri Memang Nak Jadi Baik!

Usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri menjawab persoalan ramai yang sebelum ini mendakwa bapa kepada lima cahaya mata itu tidak lagi mahu mencipta sensasi di media sosial.

Bagaimanapun, pelancaran muzik video raya terbarunya, Kelepok Raya yang dilancarkan baru-baru ini mengundang pelbagai reaksi.

Menjelaskan mengenai isu ‘cakap tak serupa bikin’, Aliff mendedahkan ia bergantung pada pemahaman orang yang menonton, selain bersifat universal.

“Bagi saya, selagi tak buat benda yang di luar tabii, saya rasa tak ada masalah. Dalam hal tarian misalnya kalau kalian tengok, kecaman lebih kepada kenapa macam belut, kenapa macam ada bulu ketiak.

IKLAN

“Jadi bagi saya benda ni universal. Kalau kalian tengok video klip orang lain, bukan nak mengungkit… rasanya ada yang lebih teruk. Tapi tak dijadikan bahan mulut.

“Saya memang nak jadi baik. Jujur saya tak nak ada sebarang publisiti yang tak bagus. Cuma bagi saya orang Malaysia ni suka tengok benda yang ‘eksotik’,” katanya.

Ditanya mengenai tajuk lagu berkenaan, Aliff mahukan sesuatu yang ringkas dan mudah diingati.

“Banyak talent yang keluarkan lagu dan saya perlukan satu tajuk yang orang akan ingat. Saya tak boleh letak ‘Kelepak Kelepok Raya’, saya ambil hujungnya saja, ‘Kelepok Raya.’

“Bermaksud, macam kita ‘tepok orang’. Dalam lagu pun saya dan isteri menyanyi ‘fighting-fighting’. Tapi sesetengah orang salah tafsir,” katanya lagi.

IKLAN

Sehingga kini, lagu berkenaan sudah pun menerima lebih 800,000 tontonan menerusi saluran YouTube Rusa Music sekaligus menjadi trending nombor 1 setakat ini.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.