Pelakon dan hos yang cukup sinonim dengan pertandingan ratu cantik, Amy Nur Tinie menjelaskan mengenai penampilannya yang mengenakan hijab ketika mengendalikan majlis pelancaran jenama Madu Madduna, minggu lalu.

Amy atau nama sebenarnya, Amy Nur Tinie Abdul Aziz, 27, menjelaskan dia hanya tampil bertudung litup mengikut kesesuaian majlis seiring dengan kehendak penganjur.

“Mengenai soal ini, saya hanya mengikut apa yang sesuai. Malah ia ada ketika bergantung kepada permintaan klien. Sebab kadang-kadang mereka yang minta untuk saya berhijab.

“Misalnya baru-baru ini saya ada hadiri acara pelancaran anak tudung, jadi saya perlulah menghormati majlis dengan mengenakan persalinan yang sopan.

“Tapi siapalah tahu sampai suatu hari nanti terbuka hati untuk saya berhijab, sampai hidayah… Insya-Allah doakan yang baik-baik,” katanya.

Tinie yang juga Miss Eco International 2019 itu berkata demikian ketika ditemui pada majlis pelancaran produk madu dari Mesir, Madduna di Petaling Jaya, Selangor, baru-baru ini.

“Saya Perlulah Hormati Majlis…,” – Berhijab Waktu Jadi Pengacara, Pelakon & Ratu Cantik Amy Nur Tinie Ulas Imej Sopan Bertudung 

“Saya Perlulah Hormati Majlis…,” – Berhijab Waktu Jadi Pengacara, Pelakon & Ratu Cantik Amy Nur Tinie Ulas Imej Sopan Bertudung 

IKLAN

Sementara itu, Madduna di bawah payung JF Best Solution Sdn Bhd telah memperkenalkan tiga produk madu utama di bawah jenama berkenaan iaitu madu asli, madu sitrus dan madu habatussauda.

Menurut pengasasnya, Jadwa Abu Bakar atau mesra disapa Puan Jard,48, berkata, Madduna merupakan syarikat tempatan yang optimis memperkenalkan pelbagai pilihan madu yang diimport dari Mesir.

“Madduna ditubuhkan sekitar 2022, tapi mula diperkenalkan kepada umum sekitar Ogos 2023. Sejak kecil lagi saya sering diajar oleh ibu bapa untuk mengamalkan madu kerana khasiatnya cukup luar biasa.

“Antara kebaikan madu asli keluaran Madduna adalah dapat membantu masalah perut kembung, cirit-birit, sembelit, kekejangan dan ulser.

“Selain itu, rangkaian produk Madduna dapat mengurangkan tekanan darah tinggi, meningkatkan daya ingatan, merawat masalah kulit dan anti penuaan, mengurangkan kebimbangan melampau (anxiety), kemurungan dan sakit kepala serta madu

IKLAN

Madduna mengandungi fosfat, zat besi, vitamin dan antioksidan yang dipanggil “pinocerin” yang hanya terdapat dalam madu,”katanya.

“Saya Perlulah Hormati Majlis…,” – Berhijab Waktu Jadi Pengacara, Pelakon & Ratu Cantik Amy Nur Tinie Ulas Imej Sopan Bertudung  “Saya Perlulah Hormati Majlis…,” – Berhijab Waktu Jadi Pengacara, Pelakon & Ratu Cantik Amy Nur Tinie Ulas Imej Sopan Bertudung 

Menurutnya lagi, dia berharap Madduna akan mendapat tempat di hati orang ramai sebagai makanan tambahan wajib harian setiap rumah.

“Kami nak bantu rakyat Malaysia mengamalkan madu dari kecil supaya kita boleh hidup dengan gaya yang lebih sihat selain mengelakkan diri dijangkiti virus kerana dunia sekarang terlalu banyak penyakit dan penting untuk kita tingkatkan imuniti badan dengan Madduna.

IKLAN

“Sebagai permulaan target Madduna adalah untuk menjual 10,000 kotak sebulan dan kami sedang membuka peluang kepada mana-mana individu yang ingin menjana pendapatan lumayan untuk sertai pasukan Madduna sebagai ejen dan stokis sah,” katanya.

Pihaknya pada masa sama ingin mengajak orang ramai untuk menyertai peraduan video selfie #BeeMaddunaBeHealthy yang menawarkan hadiah utama RM1,000 di platform Instagram selain lima pemenang saguhati akan mendapat set madu Madduna bernilai RM250 setiap seorang.

Untuk maklumat lanjut mengenai syarat pertandingan atau apa sahaja berkaitan Madduna, layari sahaja laman web serta menerusi akaun media sosial rasmi mereka.

“Saya Perlulah Hormati Majlis…,” – Berhijab Waktu Jadi Pengacara, Pelakon & Ratu Cantik Amy Nur Tinie Ulas Imej Sopan Bertudung 

“Saya Perlulah Hormati Majlis…,” – Berhijab Waktu Jadi Pengacara, Pelakon & Ratu Cantik Amy Nur Tinie Ulas Imej Sopan Bertudung 

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini