Sajat Tak Kisah Kena Kritik Atau Makhluk Penggoda Dapat Dislike Tinggi. Bukan Tak Pernah Kena Pun Sebelum Ni…

Serentak dengan pelancaran single pertamanya, Makhluk Penggoda, pengasas kosmetik, Nur Sajat, mengakui sudah bersedia untuk berdepan dengan kritikan dan kecaman netizen.

Katanya, sejak awal penglibatannya dalam dunia industri secara langsung, dia sudah lali dengan pelbagai kritikan, dan sudah tidak lagi berkudis dengan kata-kata negatif yang diberikan kepadanya.

Meski mengakui dalam yang tidak suka ada juga yang setia menyokong, Sajat bagaimanapun mahu melihatnya dari sudut positif, tidak mahu membiarkan setiap cemuhan sebagai sesuatu yang membebankan.

IKLAN

Malah katanya kepada MH, penghasilan Makhluk Penggoda bukanlah untuk bersaing dengan penyanyi sedia ada, tetapi tidak lebih sebagai sajian hiburan semata-mata.

“Saya nak fikir positif saja dan tidak kisah apa netizen nak cakap. Mereka nak ‘mulut bawang’ ke apa ke… tak mengapalah. Sebab sejak dulu lagi saya dah dikecam dan dikritik. Jadi hingga sekarang, ia tak beri kesan pun.

 

“Pada masa sama, saya juga tahu tahap keupayaan diri. Jadi, kalau lagu  ini nanti dapat tanda ‘dislike’ ke, saya tidak kisah. Yang dislike pun tengok juga,” katanya berterus terang.

Selain memperkenalkan single pertamanya itu, turut dilancarkan ialah program realitinya, Nur Sajat Rated Xtra yang disiarkan menerusi portal Tonton sejak 28 Februari lalu. Program sebanyak 30 episod itu memaparkan rutin kehidupan usahawan berkenaan.

IKLAN

Malah kongsinya lagi, sebelum bergelar usahawan, dia sudah terlibat sebagai penari dan menjadi penari di bawah syarikat Pak Ngah Production.

“Saya anggap semua ini sebagai rezeki. Selepas terlibat dalam lakonan menerusi filem Ophilia, kini saya ada single dan sekarang, ada program sendiri di Tonton,” kongsi Sajat yang turut menambah, bait-bait lirik menerusi lagu Makhluk Penggoda bukanlah daripada pengalaman atau ada kena-mengena dengan dirinya. 

Foto: Instagram Tonton