Sajat Berterima Kasih Pada Yang Ambil Berat – “Sedih Bukan Kerana Kita Perlukan Duit, Tapi Mengangkatku Kembali Pulih.”

Usahawan sensasi Nur Sajat ada memberikan perkongsian mengenai jalinan persahabatan bagi dirinya.

Menerusi satu hantaran terkinidi Instagram, Sajat mengakui hubungan persabahatan tidaklah tertakluk kepada material atau agama semata-mata.

Sebaliknya, ikatakan tersebut menjadi lebih bermakna apabila seseorang itu sedang bersedih, dan si dia ada sama di sisi.

Sajat Berterima Kasih Pada Yang Ambil Berat – “Sedih Bukan Kerana Kita Perlukan Duit, Tapi Mengangkatku Kembali Pulih.”

IKLAN

“Persahabatan bukan tertakluk pada rupa, bangsa, agama, darjat atau sebagainya. Bila kita sedih, di sini kita kenal erti persahabatan.

“Kita sedih bukan kerana kita perlukan duit, tetapi mengangkatku kembali pulih seperti biasa.

“Senyum ku yang selalu ku puji dan yakin, makin Suram Di wajah ini. Terima kasih sahabat kerana mengambil tahu pasal ku… sahabat yang ku sayang.

“Terima kasih mengambil berat pasal ku. Aku hargai kata kata semangat ini mu. Aku Cuba bangun tetapi masih belum ku kembalikan Nur dalam diri ini,” tulisnya.

Sajat yang sebelum ini pernah mengeluarkan beberapa single lagu turut menyifatkan individu yang berilmu terus dipuji manakala sebaliknya pula berlaku kelada pendosa yang terus ditindas.

IKLAN

“Yang lebih berilmu terus Di puji, di pandang mulia, di angkat darjatnya mahu dunia dan syurga, tetapi si pendosa terus ditindas, terud dipandang hina, walaupun tiada sedekit kebaikkan yang mereka nampak si pendosa ini.

“Dan pendosa semakin hanyut dan terus hanyut hingga mencari ketenangan diri,” luah pemilik NurSajatGold ini lagi.

Posting berkenaan secara langsung turut mendapat reaksi pelbagai pengguna Instagram lainnya.