“Saat Menyiram Pusaramu Mama Tewas,”- Azian Mazwan Sapuwan Terkenang Suasana Hening Di Hospital, Mandikan Allahyarham Aqil Waktu Kecil 

Masih lagi terbayang-bayang akan arwah anaknya, penyanyi Azian Mazwan Sapuwan terkenang detik terakhir apabila Mohamad Aqil Zulkarnain telah kembali ke rahmatullah pada 16 Disember lalu.

Kongsi penyanyi yang sinonim dengan lagu Rumah Kecil Tiang Seribu itu, dia turut mengimbau kenangan ketika menjaga Allahyarham di hospital terlibat dalam kemalangan 22 November lalu.

“Kematian itu pasti..Tapi itu semua Rahsia Allah SWT.. Semasa menjaga,melawat,bercakap dgn dia di katil wad..sbg seorang ibu saya nampak perkataan ‘pergi & redha’ tetapi cepat2 saya padam..saya yakin dia akan sembuh.

“Tp di hari2 terakhir hati saya menjerit ‘jgn tinggalkan mama Aqil..mulai saat itu hati mula berkata (wlaupun samar2) seakan payah, kata kalau yg terbaik unt dia ialah ‘pergi’ aku kena Redha..kena bersedia..

“Saya mula membaca ayat2 suci berkenaan memudahkan beliau..allahuakhbar (menggigil bila ingat semula saat itu).. Tenanglah Aqil di sana..rehat ye sayang. Doa mama tidak pernah putus buatmu,” kongsinya.

View this post on Instagram

Kematian itu pasti..Tapi itu semua Rahsia Allah SWT.. Semasa menjaga,melawat,bercakap dgn dia di katil wad..sbg seorang ibu saya nampak perkataan 'pergi & redha' tetapi cepat2 saya padam..saya yakin dia akan sembuh. Tp di hari2 terakhir hati saya menjerit 'jgn tinggalkan mama Aqil'😭😭..mulai saat itu hati mula berkata (wlaupun samar2) seakan payah, kata kalau yg terbaik unt dia ialah 'pergi' aku kena Redha..kena bersedia.. Saya mula membaca ayat2 suci berkenaan memudahkan beliau..allahuakhbar (menggigil bila ingat semula saat itu).. Tenanglah Aqil di sana..rehat ye sayang. Doa mama tidak pernah putus buatmu.. Cuma saat menyiram pusaramu mama tewas,terbayang memandikan dia waktu kecil & rupanya itu kubur anak aku😭😭😭..ada batu nesan nama anak aku😭😭 5 ank lelaki..mama kehilangan seorang. Alhamdulillah jenazahmu diangkat oleh adik2 & abg2 mu di samping saudara yg lain.. Jutaan terima kasih kepada semmmuaa pihak yg sama2 menguruskan dan permudahkan urusan pengkebumian arwah anak saya..ada yg dtg & tersedia tanpa pengetahuan saya..Terima kasih🙏. Alhamdulillah,rezeki Aqil. Semoga Allah SWT melipat gandakan rezeki kalian semua.. Tak lupa kpd yg mendoakan, mngirim mesej & yg datang melawat dr jauh dan dekat & terutamanya Doktor2, nurses & staff nurse di ICU Hospital Serdang katil 13 dan ICU Hospital Selayang katil 9 ..Terima kasih dr kami sekeluarga kerana menjaga arwah ank saya dgn baik.. Al Fatihah buat Mohd.Aqil Zulkarnain (09/10/1999-16/12/2019).

A post shared by Azian Mazwan Sapuwan (@azianmazwann) on

IKLAN

Dalam pada itu, Azian turut mengimbau kembali memori tatkala menjaga anaknya  itu ketika kecil.

“Cuma saat menyiram pusaramu mama tewas, terbayang memandikan dia waktu kecil & rupanya itu kubur anak aku..ada batu nesan nama anak aku. 5 ank lelaki..mama kehilangan seorang,” luahnya.

Azian yang dikurnikan lima orang cahaya mata lelaki berysukur apabila anak-anaknnya menguruskan dan mengiringi jenazah Allahayrham Aqil.

“Alhamdulillah jenazahmu diangkat oleh adik2 & abg2 mu di samping saudara yg lain.. Jutaan terima kasih kepada semmmuaa pihak yg sama2 menguruskan dan permudahkan urusan pengkebumian arwah anak saya..ada yg dtg & tersedia tanpa pengetahuan saya..Terima kasih.

“Alhamdulillah,rezeki Aqil. Semoga Allah SWT melipat gandakan rezeki kalian semua.. Tak lupa kpd yg mendoakan, mngirim mesej & yg datang melawat dr jauh dan dekat & terutamanya Doktor2, nurses & staff nurse di ICU Hospital Serdang katil 13 dan ICU Hospital Selayang katil 9 ..Terima kasih dr kami sekeluarga kerana menjaga arwah ank saya dgn baik.. Al Fatihah buat Mohd.Aqil Zulkarnain (09/10/1999-16/12/2019),” akhirinya.

“Saat Menyiram Pusaramu Mama Tewas,”- Azian Mazwan Sapuwan Terkenang Suasana Hening Di Hospital, Mandikan Allahyarham Aqil Waktu Kecil  “Saat Menyiram Pusaramu Mama Tewas,”- Azian Mazwan Sapuwan Terkenang Suasana Hening Di Hospital, Mandikan Allahyarham Aqil Waktu Kecil 

IKLAN

Terdahulu, Aqil,22, dilapor mengalami kecederaan parah di bahagian abdomen serta beberapa organ dalam badan.

Disebabkan keadaan tersebut, Mohamad Aqil dibius dan diletakkan dalam keadaan koma untuk rawatan lanjut di Hospital Selayang.

Foto : Instagram Azian Mazwan Sapuwan