Usahawan terkenal yang juga anak tiri kepada penyanyi Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Asyraf Khalid rupanya pernah dilarang berkahwin pada usia muda dengan penyanyi dan pelakon, Tya Arifin.

Apatah lagi, ketika itu dia tidak memiliki kedudukan kewangan yang stabil dan dibimbangi tidak dapat melayari bahtera perkahwinan dengan lancar.

Namun, Asyraf, 30, atau nama sebenarnya Muhammad Asyraf Khalid nekad untuk mendirikan rumah tangga dengan Tya yang berasal dari Indonesia dengan alasan rezeki orang berkahwin dijanjikan rezeki yang luas oleh Allah SWT.

Pernah Dilarang Nikah Sebab Muda, Asyraf Khalid & Tya Arifin Percaya Rezeki; “Cakap Nak Kahwin, Ayah Terkejut Tak Setuju.” Pernah Dilarang Nikah Sebab Muda, Asyraf Khalid & Tya Arifin Percaya Rezeki; “Cakap Nak Kahwin, Ayah Terkejut Tak Setuju.”

“Apabila cakap nak kahwin, ayah saya terkejut dan dia tidak bersetuju. Apatah lagi ketika itu saya baru berumur 23 tahun. Bukan saja ayah, tapi keluarga juga menyakinkan agar jangan kahwin awal. Lagi pula ketika itu mereka tak pernah berjumpa Tya, sebaliknya tahu artis di Indonesia.

“Saya memang nak kahwin, sebab betul-betul dah jatuh cinta. Selepas keluarga saya berjumpa Tya, semuanya menjadi lebih baik dan lancar. Pendek kata perjalanan cinta saya dengan Tya ambil masa setahun sebelum kami berkahwin pada 1 November 2015.

“Sekarang, bila bapa saya jumpa orang terutama anak muda, dia nasihat cepat kahwin, duit tak ada tak apa, rezeki datang kemudian. Malah, nasihat sama juga dia bagi pada adik bongsu saya,” katanya.

IKLAN

Menurut Asyraf yang mengusahakan perniagaan Jamu Mutyara bersama isteri, rezeki selepas berkahwin dipermudahkan hingga berjaya melancarkan produk kedua di bawah syarikat mereka iaitu Mutyara V-Gin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asyraf Khalid™ (@asyrafkhalid)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asyraf Khalid™ (@asyrafkhalid)

IKLAN

"Saya bukan suami yang sempurna, tapi menjadi sempurna sejak kehadiran Tya. Dia wanita yang cantik luar dan dalam. Saya bangga melihat perubahan dan kejayaan dicapai hari ini. Dia juga menjadi lebih berkeyakinan tinggi dan ketua yang baik.

"Alhamdullillah, kami sudah melancarkan produk terbaharu dari Mutyara iaitu Mutyara V-Gin. Ia adalah produk pertama yang dilancarkan selepas Jamu Mutyara, yang mana sudah berada di pasaran selama lima tahun.

"Jadi, selama lima tahun ini kita memberi fokus hanya dengan satu produk, tapi sekarang kita ambil keputusan untuk mengembangkan lagi produk Mutyara selari dengan kehendak dan keperluan pelanggan kita. Alhamdulillah sudah berada di pasaran," katanya lagi.

Artikel Berkaitan;

IKLAN

Anniversary Ke-7, Suami Hadiahkan Tya Arifin Kereta Tesla

Tya Arifin Cerita Ibu Pernah Ditipu Ahli Politik Sampai Terbeban Hutang, Berlaku Ketika Dia Masih Sekolah

Video Atas Katil? Tya Arifin Nafi Taktik 'Marketing'; "Saya Faham Mungkin Niat Dia Tak Jahat Tapi..."

Menerusi perkahwinan itu, Asyraf dan Tya dikurniakan dua cahaya mata iaitu Arif Jiwa Asyraf, 5, dan Azzahra Jiwa Asyraf, 3.

Pernah Dilarang Nikah Sebab Muda, Asyraf Khalid & Tya Arifin Percaya Rezeki; “Cakap Nak Kahwin, Ayah Terkejut Tak Setuju.” Pernah Dilarang Nikah Sebab Muda, Asyraf Khalid & Tya Arifin Percaya Rezeki; “Cakap Nak Kahwin, Ayah Terkejut Tak Setuju.”

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI