Bintang Pengasas produk kecantikan jenama ESW, Muhammad Iddin Syah Mohd Fuzi, mengemukakan saman RM1 juta terhadap bekas ejen yang didakwa memfitnah dan melemparkan kata-kata kesat terhadapnya.

Tindakan tegas itu diambil bagi membersihkan nama baiknya termasuk pengurusan ESW, kerana berpendapat fitnah adalah satu perbuatan berat dan tidak boleh dipandang remeh.

Pengasas Produk Kecantikan Kemukakan Saman RM1 Juta Terhadap Bekas Ejen, Dakwa Difitnah Pengasas Produk Kecantikan Kemukakan Saman RM1 Juta Terhadap Bekas Ejen, Dakwa Difitnah

“Fitnah dan tuduhan tidak berasas yang dilemparkan bukan sahaja mencemarkan nama baik saya, malah reputasi syarikat secara keseluruhannya.

IKLAN

“Tempias ini turut dirasai ejen ESW yang mahu mencari rezeki tetapi kerana fitnah ‘periuk nasi’ mereka terjejas,” katanya.

Diwakili peguam, Hussin Othman dari syarikat guaman Hussin Othman  & Co, ahli perniagaan berusia 27 tahun itu menjelaskan,  isu berkenaan timbul sekitar April 2020 semasa pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan yang pertama (PKP 1.0).

IKLAN

“Jualan mendadak naik, namun kekangan mendapatkan bekalan produk dari kilang, disebabkan pelaksanan PKP 1.0 yang ketat, menjadi punca utama fitnah ini berlaku.

Pengasas Produk Kecantikan Kemukakan Saman RM1 Juta Terhadap Bekas Ejen, Dakwa Difitnah Pengasas Produk Kecantikan Kemukakan Saman RM1 Juta Terhadap Bekas Ejen, Dakwa Difitnah

IKLAN

“Apabila bekalan produk tidak mencukupi dan tidak boleh diproduksikan oleh kilang kerana PKP, saya dan syarikat dituduh makan duit ejen selain dilemparkan dengan kata-kata kesat.

“Peliknya semua ini disebarkan menerusi ruangan whatsapp tanpa bertanyakan secara empat mata atau menulis aduan kepada saya untuk sama-sama menyelesaikan masalah yang timbul,” katanya yang mempunyai sebanyak 20,000 ejen.

Difahamkan kes ini masih lagi berjalan, dan perbicaraan yang kedua akan bersambung pada September depan.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI