Pengarah Nur Respon Mengenai Isu Libatkan Vivy Yusof, Ini Pandangannya…

Isu sensasi yang membabitkan usahawan terkenal, Datin Vivy Yusof yang didakwa menghina golongan B40 dan M40 menjadi perbualan hangat di laman media sosial.

Bagaimanapun, usahawan tersebut menafikan mengenai hal berkenaan selain tidak teragak-agak untuk membawa isu tersebut ke tengah.

Dalam pada itu, pengarah Shahrulezad Mohameddin atau lebih dikenali sebagai Budak Ijat ada meluahkan pendapat mengenai hal itu di akaun Instagram.

“This is what happened to Vivy. Dia nampak macam tak relate dengan kita. Bukannya dia tak baik. It just apa yg dia buat sangat tak relatable dengan kita. Siti Nurhaliza pun kaya. Dia jugak ada banyak designer bag. Tapi Siti relate dengan kita. Budaya, bahasa, pergaulan sangat kita.

“Tapi tidak untuk Vivy. Dia sebenarnya nampak terasing sangat dengan target market dia sendiri. Buat challenge berbahasa Melayu dalam sehari adalah salah satu sebab dia nampak terasing.

“Abam sendiri pernah meluat dengan challenge yg dia sendiri lancarkan.

“Apa jadah org Melayu dengan bangga lancarkan speak bahasa in one day challenge? So dia nampak terasing dengan kita.

IKLAN

“Bayangkan kalau kita bawak bakal menantu mak kita ke kampung tentu nampak canggung dan org berbisik bisik mencebik. Itulah Vivy di mata sebilangan besar netizen Malaysia,” kongsi Ijat.

Selain itu, pengarah drama bersiri Nur itu meluahkan rasa simpati terhadap nasib usahawan popular itu yang telah menerima kecaman netizen.

“Poor Vivy. She is so wrong in ever part of our life. Jadi serba tak kena dengab setiap apa yg keluar dari mulut dia. Dia jahat? Nope. Abam rasa dia baik orangnya.

“Cuma dia diibaratkan budak bangsar cuba berjinak jinak meletakkan diri di tengah tengah budak Felda. Ni ibaratnya saja yer.

“So semuanya jadi serba tak kena. Vivy mungkin tak akan dipandang seserong ini kalau dia lebih down to earth dan Melayu.

“Tapi nak salahkan dia seratus peratus pun tak boleh jugak sebab tengok sajalah cara dia dibesarkan macam mana. Dulang emas. Spoil brat org Kuala Kangsar kata,” jelasnya lagi.

Di samping itu, Ijat mengharapkan agar netizen memberikan ruang dan peluang kepada Vivy untuk memperbaiki kesilapan dirinya di masa hadapan.

IKLAN

“Ramai org suruh abam sign petition dia letak jawatan sebagai one of Uitm board tapi abam refused to do so.

“Bukan sebab abam menyokong dia. Tapi abam lebih mengharap Vivy diberi peluang untuk mengubah sikap dan membuktikan peluang business yg diciptakan oleh ayah dia tidak dipersia siakan.

“Lagipun pun abam seboleh mungkin tak mahu menjadi segelintir netizen yg mudah menjatuhkan hukuman hanya atas sebab kita netizen so kita berkuasa! Dan kita sewenang sewenangnya melulu menggunakan kuasa kita tanpa sedikit pun ada ruang empati dalam diri.

“Hanya disebabkan terikut ikut dengan trend dan emosi. Tapi itu pendapat abam la. Pendapat korang lantak korang la. I respect that 100%.

“Cuma korang kena hati hati la sebab giliran korang kena kecam belum lagi tiba. Seram tak? Hehehe,” tulisnya panjang lebar.

Foto: Instagram Shahrulezad Mohameddin