Menzahirkan kesyukuran apabila menerima perkhabaran gembira dari doktor mengatakan bayinya kini ada peningkatan positif, suami Abby Abadi, Faizal Zakaria menerusi Instagram turut berkongsi nama indah yang diberi kepada Baby D.

Kongsinya, bayi pra-matang yang diberi nama itu Muhammad Danial Firman Faizal mempunyai maksud yang indah.

Malah lebih menggembirakan, pendarahan paru-paru bayi pra-matangnya juga sudah tiada.

Day 7, Baby D Muhammad Danial Firman Faizal indah nama dengan maksud yang indah

“Moga Baby Danial terus sihat dan terus kuat…Abah tidak penah jemu mendoakan agar Baby Danial terus sihat dan dipanjangkan umur.

“Semalam Abah tak tulis apa2 pun sebab tak sihat, tiba2 demam.

IKLAN

“Sayang Abah, tahu tak mama @abby_abadi112 dah keluar dari hospital semalam.

“Tapi jangan risau Abah & Mama akan sentiasa jenguk sayang….abah dan mama rindukan Baby.

“Pagi tadi Abah & Mama ke NICU hantar susu…sempat berbual2 dengan Doc, Baby Danial ada peningkatan positif, pemdarahan paru2 pun dah tak de…syukur sgt2…Allah Maha mendengar semua doa mereka yang sayangkan Baby Danial.

“Malam ni, InsyaAllah abah datang jumpa Baby lagi ya…abah rindukan Baby Danial…Abah sayangkan Baby.

IKLAN

“Moga Baby terus sihat, terus kuat….ramai yang tak sabar nak jumpa Baby.

“Ya Allah..Kau yang lebih mengetahui…Kau yang lebih berkuasa dari segala2nya.

“Kau tunaikan setiap permintaan ku ini, Kau berikan kesihatan tang terbaik untuk Baby Danial dan panjangkan umurnya #muhammaddanialfirmanfaizal,” tulisnya.

View this post on Instagram

Day 7, Baby D Muhammad Danial Firman Faizal indah nama dengan maksud yang indah . Moga Baby Danial terus sihat dan terus kuat…Abah tidak penah jemu mendoakan agar Baby Danial terus sihat dan dipanjangkan umur . Semalam Abah tak tulis apa2 pun sebab tak sihat, tiba2 demam . Sayang Abah, tahu tak mama @abby_abadi112 dah keluar dari hospital semalam…. . Tapi jangan risau Abah & Mama akan sentiasa jenguk sayang….abah dan mama rindukan Baby. . Pagi tadi Abah & Mama ke NICU hantar susu…sempat berbual2 dengan Doc, Baby Danial ada peningkatan positif…pemdarahan paru2 pun dah tak de…syukur sgt2…Allah Maha mendengar semua doa mereka yang sayangkan Baby Danial. . Malam ni, InsyaAllah abah datang jumpa Baby lagi ya…abah rindukan Baby Danial…Abah sayangkan Baby… . Moga Baby terus sihat, terus kuat….ramai yang tak sabar nak jumpa Baby… . Ya Allah..Kau yang lebih mengetahui…Kau yang lebih berkuasa dari segala2nya . Kau tunaikan setiap permintaan ku ini, Kau berikan kesihatan tang terbaik untuk Baby Danial dan panjangkan umurnya . #muhammaddanialfirmanfaizal

A post shared by Faizal Zakaria (@jaiezzany) on

IKLAN

Terdahulu, Faizal memaklumkan anaknya yang lahir pada usia kandungan enam bulan berada dalam keadaan kritikal akibat daripada pendarahan paru-paru.

Abby selamat melahirkan bayi lelaki pada 27 September lalu pada usia kandungannya enam bulan selepas mengalami ‘turun darah’ kerana bacaaan darah tinggi yang meningkat.

Abby mendirikan rumah tangga dengan Faizal Zakaria pada 14 Ogos 2015.

Abby dan Faizal turut mempunyai dua orang anak angkat bernama Muhammad Daiyan Fayyad dan Maisara Dayana Fathia.

Foto : Instagram Faizal Zakaria

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI