“Nak Tutup Kedai,” – Wak Doyok Umum Penutupan Butik Pakaian, Mahu Lelong Baju Serendah RM1 Bermula Hari Ini Hingga…

Pelakon dan ikon fesyen media sosial, Wak Doyok mengumumkan untuk melakukan jualan secara lelong serendah RM1 ekoran penutupan butik feysen hub pakaian yang menghimpunkan jenama selebriti terkenal, Starvilion.

Perkara tersebut dikongsikan Wak menerusi satu entri di Instagram pada Selesa, selepas tiga tahun jenama berkenaan beroperasi.

Pada masa sama, Wak turut sedekahkan kira-kira 5,000 pasang baju Melayu kepada frontliner.

Selain mendapat tawaran harga istimewa, golongan tersebut juga berpeluang mendapatkan baju Melayu secara percuma dengan datang ke butik pakaian berkenaan dengan membawa kad ID masing-masing.

“Sedih rasa di hati tapi Wak kena kuatkan semangat demi 70 orang adik yang bekerja dengan Wak selama 3 tahun di @starvilion. Susah bila keadaan terus menduga macam ni.

“Wak nak bagi perintah tutup company pun sedih, tak sampai hati. Tapi Wak minta mereka try sekali lagi, jualan yang terakhir dari @starvilion khas untuk pelanggan yang tak jemu2 sokong @starvilion selama ini.

IKLAN

“Koleksi yang kami ada semua memang elok & cantik. Wak terpaksa lelong semua ni! Jadi Wak mintak semua please share dan support post ni, please dan thankyou,” tulisnya.

Bintang Abang Long Fadil 2 ini turut memberitahu jualan akan dilakukan bermula hari ini hingga esok.

“24hb Jun – 5hb Julai ni, @starvilion akan clear kan semua stock yang ada, lelong serendah RM1! Wak pun akan sedekahkan 5 ribu pasang Baju Melayu Wak Doyok secara PERCUMA di butik @starvilion dan di website www.starvilion.com.

“Kepada Frontliners, jangan lupa datang bawa ID masing masing, ada special rate untuk anda semua dapatkan Baju Melayu secara percuma.

“Jualan terakhir Starvilion, Bismilah. Kita tutup dulu, nanti inshaAllah kita akan bangkit semula dengan direction yang baru. InshaAllah. Doa doa kan Wak dan team @starvilion.

“By the way, tag 11 kawan awak kat comment ni, Wak nak bagi Baju Melayu 11 pasang free untuk followers Wak yang sanggup share post ni, viralkan. Wak akan umumkan pemenang random setiap hari mulai 24hb Jun sehingga 5hb Julai,” tulisnya lagi sambil memberikan perincian cara pembelian.

IKLAN

Perkara sama turut dikongsikan wak menerusi satu hantaran di IG TV.

View this post on Instagram

Keputusan sudah Wak & team buat. Jadi terimalah SHUTDOWN SALE di @starvilion mulai esok hingga 5 Julai 2020. Takpe doa kan Wak dan team bangkit semula nanti, InshaAllah. Untuk esok, ada bermacam-macam harga combo terbaik yang kami dah sediakan untuk para pelanggan esok! Selain dari item yang kita lelong serendah RM1; ada juga yang kita lelong RM50 untuk 2pcs, RM100 untuk 2pcs, RM100 untuk 3pcs, termasuklah RM100 untuk 5pcs pun ada! Memang lelong besar-besaran Wak buat kali ni. Koleksi boleh mix & match, baju sekeluarga lelaki & perempuan, kanak2 pun ada. Klik terus ke @starvilion untuk info koleksi2 yang bakal kami lelong mulai esok ni. Malam nanti @starvilion upload catalog, jangan lupa tengok ok. Paling penting! Jangan lupa rebut peluang 5,000 baju melayu Wak Doyok secara PERCUMA dengan setiap pembelian, tudung pun ada lebih 1,000 helai nak bagi percuma! Semuanya hanya di SHUTDOWN SALE @starvilion, di seksyen 7, Shah Alam & secara online di @starvilion. STANDBY DI WEBSITE & DI BUTIK. KALAU LAMBAT TAKUT STOCK HABIS PULAK NANTI. Jangan lupa doakan team Wak, @starvilion bangkit balik satu hari nanti, InshaAllah. #starvilionshuttingdown #shutdownsale

A post shared by Wak Doyok (@wakdoyok) on

Dalam perkembangan lain, difahamkan butik pakaiannya itu akan ditutup sementara waktu sebelum memulakan kembali beroperasi yang dijangka akan dilakukan menerusi konsep berbeza dari sebelumnya.

Wak turut meminta ramai untuk sama-sama menyokong dengan membeli kesemua pakaian yang ditawarkan demi survival kira-kira 70 para pekerjanya yang bakal hilang pekerjaan.

Foto: Instagram Wak Doyok