Memasuki fasa ke-3 tempoh Perintah Kawalan Pergerakan, isu melibatkan servis kedai gunting rambut yang dibenarkan beroperasi sedang hangat diperkatakan di media sosial.

Bagaimanapun, pelakon dan selebriti media sosial, Wak Doyok berpendapat kerajaan harus mengkaji semula arahan tersebut kerana banyak perkara yang tidak diingini mungkin boleh berlaku.

View this post on Instagram

Saya sarankan kerajaan jangan bagi lah bukak kedai barber. Ini boleh membawa jangkitan covid yang tak terkawal dan orang ramai pon nanti mengambil peluang hendak keluar potong rambut dekat usa dah ada barber yang mati kena covid. Bagi saya baik on call barber je ke rumah. Atau pon tak payah gunting rambut buat sementara waktu ini biar nampak brutel nak mati ke nak smart. Itu pilihan anda. 👌🏻 #StayAtHome #TakPanaske #AkuYangPakaikoYangPanas #KodahKenapa #WdCigar #MegWak #WakDoyok #LegasiWakDoyok #WDLifeStyle #WakDoyokFC #BeardedGentlemen #Sedagher #MensWear #Fashion #MensFashionReview #StreetFashion #Dapper #Ootd #Style #MensFashionPost #TheMenClub #MenWithClass #Details #Sartorialist #Pittiuomo #Class #British #Usa

A post shared by Wak Doyok (@wakdoyok) on

“Saya sarankan kerajaan jangan bagi lah bukak kedai barber.

“Ini boleh membawa jangkitan covid yang tak terkawal dan orang ramai pon nanti mengambil peluang hendak keluar potong rambut dekat usa dah ada barber yang mati kena covid,” tulisnya.

IKLAN

Sementara itu, Wak juga ada memberi cadangan supaya orang ramai menggunakan khidmat tukang gunting rambut secara ‘on call’.

“Bagi saya baik on call barber je ke rumah.

IKLAN

“Atau pon tak payah gunting rambut buat sementara waktu ini biar nampak brutel nak mati ke nak smart.

“Itu pilihan anda,” katanya.

IKLAN

Pendapat tersebut dikongsikan oleh Wak memerusi entri terkini di laman Instagram miliknya.

Melihat di ruangan komen, rata netizen bersetuju dengan apa yang dikatakan oleh pelakon Abang Long Fadil 2 itu.

“Nak Mati Ke Nak Smart,” – Cadang Guna Khidmat Barber ‘On Call’, Ini Pandangan Wak Doyok Fasal Isu Kedai Gunting Rambut “Nak Mati Ke Nak Smart,” – Cadang Guna Khidmat Barber ‘On Call’, Ini Pandangan Wak Doyok Fasal Isu Kedai Gunting Rambut

Sumber: Instagram Wak Doyok

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI