Muat Naik ‘Tweet’ Perli ‘Euww Samsung’- Aeril Zafrel Dijemput Join Grup ‘Membawang’

Aduhai! kelakar pula MH lihat pelakon, Aeril Zafrel apabila dia ada memuat naik satu ‘tweet’ berkaitan dengan produk Samsung di laman Twitter miliknya.

MH tak pasti apa tujuannya memuat naik tweet tersebut, mungkin dengan tujuan bergurau ataupun memerli seseorang namun yang pasti, ‘tweet’nya itu mendapat perhatian netizen.

“Euewww…Samsung ke tu??” tulisnya.

Terdahulu, seorang ‘insta-famous’, Little Miss Khan menjadi mangsa terbaru kecaman makcik bawang apabila dia dianggap memperlekehkan jenama telefon pintar popular di Malaysia.

Saat disoal mengenai pilihannya antara dua jenama telefon pintar iaitu Samsung dan Iphone, Ameera telah menggunakan ayat ‘Euwww’ membuatkan netizen marah.

IKLAN

Namun, apa yang menarik perhatian MH adalah komen daripada netizen yang mengajak suami kepada Wawa Zainal ini untuk ‘join’ kumpulan membawang.

“Salam, saya wakil daripada bawang-bawang nak jemput anda join grup kami, thank you,” tulis individu tersebut.

Dalam pada itu ada juga yang turut memberikan komen mengatakan bahawa kata-kata Aeril itu ‘kejam’.

“Boy, you are so mean,” tulisnya.

IKLAN

Ada juga netizen yang meminta agar Aeril membuat parody mengenai perkara itu.

“So takde ke yang nak buat parody Samsung euww tu?” soalnya pula.

Macam-macam lah netizen ini, ada je idea mereka untuk membawang kan? Apa-apapun, pada MH netizen dah boleh ‘move on’ kot, tak perlulah kecam-kecam sangat. Chill-chill sudah.

sumber: Twitter Aeril Zafrel