Baru-baru ini, personaliti televisyen dan hos, Ahmad Fedtri Yahya ada menerima luahan perasaan daripada seorang wanita yang dipercayai sedang mengalami masalah rumah tangga apabila suaminya telah bertindak curang kepadanya.

Menerusi entri yang dikongsikan menerusi akaun Instagram, Fedtri memuat naik hal berkaitan bersama pengikutnya beserta #ilhamsanubari.

“Mereka Telah Bercinta Selama 1 Bulan…,” – Terima Luahan Isteri Kepada Suami OKU Didakwa Bertindak Curang, Perkongsian Fedtri Yahya Raih Perhatian “Mereka Telah Bercinta Selama 1 Bulan…,” – Terima Luahan Isteri Kepada Suami OKU Didakwa Bertindak Curang, Perkongsian Fedtri Yahya Raih Perhatian

Difahamkan, wanita tersebut memaklumkan suaminya yang juga seorang cacat penglihatan didakwa telah bertindak curang selepas dua tahun mereka berkahwin.

“Assalamualaikum Encik Fedtri. Bertemu kembali. Semoga Encik Fedtri dan keluarga berada di bawah lindungan rahmat Allah SWT. Saya pernah muncul menceritakan perihal membela biawak hidup.

“2 kali kecewa, Selepas itu bertemu jodoh untuk kali ke 3. Tetapi suami saya tidak sempurna. Seorang OKU cacat penglihatan sejak lahir. Kami bahagia.

“Selepas 2 tahun lebih membina masjid dan dikurniakan seorang anak perempuan. Saya diuji suami curang.

IKLAN

“Tepat tarikh 25/9/2021 iaitu tarikh lahir pertukaran bulan untuk anak berusia 20 bulan saya dikejutkan dengan berita ini,” kongsi wanita terbabit.

Malah, dia turut menyatakan rasa sedih atas apa yang berlaku, yang mana pasangan suaminya juga didakwa seorang yang kurang upapa (cacat penglihatan).

“Ketika saya mengetahuinya saya baru selesai solat zohor. Nak kata hancur hati ini,tidaklah terasa sangat. Ini kerana saya sudah mempersiapkan diri dengan mendekatkan diri kepada Allah SWT 2 bulan sebelum saya mengetahui hal ini.

“Mereka telah bercinta selama 1 bulan.Pasangannya juga adalah OKU cacat penglihatan. Nak ikutkan hati perceraian jalan yang terbaik. Tetapi saya tidak boleh mengikut perasaan kerana saya mempunyai anak,” tulisnya lagi.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AHMAD FEDTRI YAHYA (@fedtriyahya)

Lantas, perkongsian Fedtri tersebut turut mendapat perhatian daripada wargamaya.

Rata-rata netizen mendoakan agar wanita berkenaan diberikan kekuatan dan tabah mengharungi ujian dalam rumah tangga.

IKLAN

“Dekatkan diri dengan Allah. InsyaAllah apapun ujian yang datang, kita mampu dan kuat mengatasinya sebab Allah bagi kekuatan dekat kita. Bukan kita sebenarnya. Kita ni hamba lemah je,” tulis seorang warganet.

“Moga dipermudahkan urusan dan suami berubah demi keluarga,” tulis netizen.

“Moga dipermudahkan urusan,” titip seorang lagi wargamaya.

“Mereka Telah Bercinta Selama 1 Bulan…,” – Terima Luahan Isteri Kepada Suami OKU Didakwa Bertindak Curang, Perkongsian Fedtri Yahya Raih Perhatian “Mereka Telah Bercinta Selama 1 Bulan…,” – Terima Luahan Isteri Kepada Suami OKU Didakwa Bertindak Curang, Perkongsian Fedtri Yahya Raih Perhatian

Sementara itu, Ilham Sanubari yang menjadi antara segmen kandungan di Buletin FM ke udarasetiap Isnin hingga Jumaat dari jam 9 malam hingga 12 tengah malam.

Foto: Instagram Fedtri Yahya