“Memang Nampak Akid Tak Bergerak,” – Sudahlah Jatuh, Anak Lan Solo Kena Hempap Dengan Lelaki ‘Mat Saleh’ Seberat Lebih 90kg Pula!

Isteri kepada Lan Solo, Sheila Razlan awal malam tadi ada berkongsi pengalaman cemas yang dilalui apabila anak ketiganya, terjatuh ketika bermain ice skating kerana tidak berupaya untuk imbangi badan sebelum dihempap pula dengan seorang lelaki dewasa.

Kejadian bersama di salah sebuah pusat membeli-belah terkenal di negara ini.

View this post on Instagram

Kejadian 6.30pm td di ice skating ioi city mall.. . Akid jatuh sbb x dpt balance badan (1st time main) . Tiba2 dtg seorg lg lelaki mat salleh jatuh himpap atas blkg Akid.. . Akid x boleh bangun lgsg.. Masa tu KY dah pk macam2 dah.. Sbb KY dgn LS kat luar kaca tmpt main tu.. . Mmg nmpk akid x bgerak.. Dia nangis je atas ais tu.. . Berlari x cukup tanah rasanya bila nmpk dia kene hempap dgn lelaki yg berbadan besar tu.. . Dia nangis sekuat2nya.. . Alhamdulillah,pihak ice skating tu bertindak pantas dan lelaki tadi jugak nmpk sgt risau takut pinggang Akid patah.. Dia mengaku dia jatuh atas badan Akid yg berat dia br 16kg.. . Berat lelaki tu dlm 90kg ++.. . Bnda dah nk jadi,x kan KY nak ngamuk kat situ pulak kan.. . Cuma sekadar cadangan.. Kalau2 in future, pihak ice skating tu boleh asingkan tmpt utk yg amatur dgn yg dah terrer (sbb yg terer ni suka tunjuk aksi yg diorg boleh laju2 atas ice tu) jadi x sempat brek.. Abis terkena org lain.. Sekadar cdgn jela.. . Apa2 pon, terima kasih kpd semua yg membantu kami kat ioi city mall tadi.. .

A post shared by SheiLa RazLan (@sheilarazlan) on

Mengulas lanjut mengenai kejadian itu, Sheila menerusi Instagram ada berkongsi.

“Kejadian 6.30pm td di ice skating ioi city mall. Akid jatuh sbb x dpt balance badan (1st time main).

IKLAN

“Tiba2 dtg seorg lg lelaki mat salleh jatuh himpap atas blkg Akid. Akid x boleh bangun lgsg. Masa tu KY dah pk macam2 dah. Sbb KY dgn LS kat luar kaca tmpt main tu,” tulisnya.

Pada masa sama, ibu kepada empat cahaya mata itu turut menjelaskan, anaknya itu tidak bergerak ketika kejadian. Sebaliknya hanya menangis.

“Mmg nmpk akid x bgerak.. Dia nangis je atas ais tu. Berlari x cukup tanah rasanya bila nmpk dia kene hempap dgn lelaki yg berbadan besar tu. Dia nangis sekuat2nya.

“Alhamdulillah,pihak ice skating tu bertindak pantas dan lelaki tadi jugak nmpk sgt risau takut pinggang Akid patah. Dia mengaku dia jatuh atas badan Akid yg berat dia br 16kg. Berat lelaki tu dlm 90kg ++.

“Bnda dah nk jadi,x kan KY nak ngamuk kat situ pulak kan,” katanya sambil turut memberi cadangan agar lokasi permainan diasinglan mengikut tahap.

“Cuma sekadar cadangan. Kalau2 in future, pihak ice skating tu boleh asingkan tmpt utk yg amatur dgn yg dah terrer (sbb yg terer ni suka tunjuk aksi yg diorg boleh laju2 atas ice tu) jadi x sempat brek.

IKLAN

“Abis terkena org lain.. Sekadar cdgn jela. Apa2 pon, terima kasih kpd semua yg membantu kami kat ioi city mall tadi,” tulis Sheila panjang lebar.

Lalu, ramai juga yang mendoakan agar luka serta kecedaraan yang dialami kanak-kanak berkenaan lelas sembuh selain ada yg turut berkongsi mengenai pengalaman.

Terdahulu, Sheila mendirikan rumah tangga bersama Lan pada 5 Disember 2009. Pasangan ini sudah dikurniakan empat anak iaitu Nur Amna Qaleesya, Nur Amna Qeesyara, Muhammad Akid Qassyaff dan

Foto: Instagram Sheila Razlan