“Masuk Kelas Dulu, Ambil Ilmu So Takdelah Kayu…,” – Lama Simpan Hasrat, Penyanyi Nana Sheme Mahu Kembang Bakat Jadi Pelakon

Penyanyi, Nana Sheme mendedahkan dia sememangnya sudah lama menyipan hasrat untuk melebarkan sayapnya bagi menceburkan diri di dalam dunia lakonan.

Bagaimanapun, menurut Nana atau nama sebenarnya Nur Nabilah Hashimi, 26, jika diberikan peluang, dia sebolehnya mahu menimba ilmu terlebih dahulu supaya dia lebih bersedia sebelum melangkah ke set pengambaran.

Katanya lagi, persediaan merupakan aspek yang sangat penting supaya tidak kelihatan kekok atau ‘kayu’ sewaktu menjayakan sesebuah watak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NANA SHEME (@nanaasheme)

“Nana dah lama dah pendam ni. Ingin sangat nak try berlakon. Cuma kalau boleh nak masuk class dulu, ambik ilmu so takda la kayu kan.

“Jadi supporting ke, boleh gain experience hehe. Kalau ada sesiapa yang tahu any acting classes or ada casting boleh share dengan Nana okay?,” tulisnya.

IKLAN

Kenyataan tersebut dikongsikan sendiri oleh penyanyi lagu, Hantu Atau Buaya itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Jelas penyanyi asal Kuching, Sarawak itu lagi, dia juga bersedia untuk menyertai mana-mana kelas lakonan dan sesi ujibakat (casting) bagi mengasah bakatnya sebagai seorang pelakon.

Menerusi ruangan komen, rata-rata peminat memberikan reaksi positif selain turut meluahkan rasa tidak sabar untuk melihat Nana berlakon di kaca televisyen.

“Nak sangat tengok Kak Nana jadi pelakon dekat drama.

“Semoga dipe segala usaha.

“Kami lihat Nana memang ada bakat. Teruskan berjuang.

“Jangan, nanti kalau Nana berlakon saya tak boleh nak jauh daripada tv,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

IKLAN

Terdahulu, selain bergelar penyanyi, Nana juga turut aktif menerusi saluran Youtube miliknya iaitu Nanasheme.

Malah, baru-baru ini juga, Nana turut telah menerima ‘silver play button’ daripada pihak YouTube setelah berjaya meraih lebih 100,000 subscribers.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NANA SHEME (@nanaasheme)

Menurut Nana, ia merupakan sebuah pencapaian yang amat membanggakan sepanjang 10 tahun bergiat aktif di platform tersebut.

Sumber: Instagram Nana Sheme