Bakal meniti usia 50-an, penyanyi dangdut popular, Mas Idayu rasional mengenai soal kehamilan selepas mendirikan rumah tangga bersama dengan Penerbit Eksekutif TV3, Muhammad Sufian Che Isa, 51, pada 16 September lalu.

Mas Idayu berkata, meski dirinya masih subur, dia bagaimanapun memilih untuk tidak mengambil risiko yang boleh memudaratkan kesihatannya.

“Sebenarnya, dari dulu lagi saya inginkan anak lelaki dan saya memang sukakan kanak-kanak. Namun, pada usia sekarang ini, saya perlu elakkan daripada terdedah dengan risiko (hamil) yang boleh membahayakan diri.

“Bukan peluang itu tiada, tapi saya sedikit menghalang supaya saya kekal sihat, baik untuk saya dan keluarga. Lagipun saya kahwin ini untuk gembira, bahagia serta saling menjaga antara satu sama lain. Bukan kahwin untuk sakit.

“Alhamdulillah suami pun faham dan dia sendiri mengaku jika saya hamil akan membahayakan diri saya,” katanya kepada MH.

Mas Idayu berkata demikian sejurus Konsert Akhir Getaran Jiwa di Stadium MBKS, Kuching, Sarawak, pada Jumaat yang menyaksikan guru vokal, Aruel Ariel muncul sebagai juara.

IKLAN

Masih Subur & Mampu Hamil, Namun Mas Idayu Tak Mahu Ambil Risiko; “Dari Dulu Saya Inginkan Anak Lelaki…” Masih Subur & Mampu Hamil, Namun Mas Idayu Tak Mahu Ambil Risiko; “Dari Dulu Saya Inginkan Anak Lelaki…”

Artikel Berkaitan;

Anak Gadis Mas Idayu Terbuka Terima Sufian Sebagai Ayah Baru; “Daddy Berusaha Ambil Hati Saya.”

“Keseluruhan 18 Belon, ‘Veil’ 15 Kaki,” – Kain Layah ‘Terapung’ Mas Idayu, Rupanya 3 Hari Buat Latihan

IKLAN

“Peliklah, Kenapa Perlu Menengking?,” – Ramai Tak Puas Hati Cara Mas Idayu Komen Peserta Kanak-Kanak Sampai Menangis, Hujung-Hujung…

Dalam pada itu, dia bukan menolak rezeki Allah, namun jika perkara itu boleh dirancang dia sebolehnya selesa mempunyai seorang cahaya mata dalam keadaan sekarang.

“Bayangkan kalau saya dikurniakan anak, dengan usia yang semakin bertambah dan tua serta risiko lain yang perlu saya hadap.

IKLAN

“Macam mana saya nak jaganya. Kalau saya tiada macam mana? Banyak faktor yang kami berdua fikir, tapi kami tak pernah menolak rezeki Allah,” katanya lagi.

Sebelum ini, Mas Idayu pernah mendirikan rumah tangga dengan pelakon, Aman Graseka pada 1997 tetapi bercerai pada 2006.

Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan anak perempuan, Nur Dayini Ashiqah, 25.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.