Pelakon dan usahawan, Dato’ Dr Nourul Iman atau Boy Iman baru-baru ini telah memuat naik gambar kad pelajarnya.

Bagaimanapun, gambar tersebut dihujani persoalan netizen apabila Boy Iman menutup logo institusi pengajiannya dan nama pangkat Dato’ digunakan dalam kad pelajar yang sepatutnya ditulis formal.

Lebih memeranjatkan, apabila kad pelajar itu tertera perkataan ‘Master Eksekutif 2019 ‘ dalam jurusan Pentadbiran Perniagaan.

“Dapat student card membuatkan saya rasa macam satu “semangat” yang “luarbiasa” pada diri saya.

IKLAN

“Ini juga salah satu “azam di tahun 2019”. Doakan saya habis belajar ya walaupun saya agak sibuk dengan komitmen2 yang sedia ada.

“Menuntut ilmu adalah taqwa.
Menyampaikan ilmu adalah ibadah.
Mengulang-ulang ilmu adalah zikir.
Mencari ilmu adalah jihad.
Imam Ghazali

“Knowledge is power!,” tulisnya.

IKLAN

Lalu, gambar tersebut menerima pelbagai teka-teki dari netizen. Antaranya,

IKLAN

“Mana Ada Student Card Letak Pangkat Dato,”- Boy Iman Tayang Kad Pelajar, Kini Sambung Master? “Mana Ada Student Card Letak Pangkat Dato,”- Boy Iman Tayang Kad Pelajar, Kini Sambung Master? “Mana Ada Student Card Letak Pangkat Dato,”- Boy Iman Tayang Kad Pelajar, Kini Sambung Master? “Mana Ada Student Card Letak Pangkat Dato,”- Boy Iman Tayang Kad Pelajar, Kini Sambung Master?

Malah, ada juga yang mulai keliru apabila kad pelajar tersebut tertera jurusan Master, sedangkan tahun lalu Boy Iman mengumumkan dia sudah tamat pengajian dalam PhD awal tahun lalu.

Foto : Instagram Boy Iman