“Makin Menjadi-Jadi” – Fedtri Yahya Kecewa Dengan Faiz Roslan!

Nampaknya Faiz Roslan telah mencetusan kontroversi dan membangkitkan kemarahan orang ramai sekali lagi apabila membuat pengakuan secara terbuka apabila dengan bangganya memberitahu dirinya tidak berpuasa.

Lebih mengeruhkan keadaan Faiz tanpa rasa sebersalah dan sensitif menunjukan rakannya yang dikatakan ‘tidak berpuasa’ sedang makan di hadapannya.

Ramai menganggap Faiz seperti tidak ‘makan saman’ dan insaf dengan apa yang terjadi. Malah, ramai berang apabila Faiz seakan memperlekehkan tuntutan agama apabila wajib berpuasa di Bulan Ramadan hanya kerana beberapa sebab yang tidak munahsabah.

IKLAN

Faiz Roslan Mengaku Tak Puasa?

Hmmmmmmmmm ?

Posted by MEDIA HIBURAN on Tuesday, 29 May 2018

Nampaknya video ini bukan sahaja mendapat perhatian netizen malah dikalangan artis turut mengecam tidakan ‘berani mati’ Faiz yang dianggap sia-sia.

Antara selebriti yang turut melahirkan rasa kecewa adalah Fedtri Yahya. Melalui akaun Instagramnya, Fedtri meluahkan sedikit kekesalan apabila sikap Faiz dianggap semakin menjadi-jadi!

Malah, Fedtri turut menganggap tindakan seperti ini seperti memperlekehkan kemuliaan Ramadan.

IKLAN

Perkongsian ini turut mmembuatkan beberapa selebriti yang lain bersuara di ruangan komen Fedtri. Antaranya seperti Liza Hanim, Aliff Satar serta pengacara Uyainaa Arshad!

“Makin Menjadi-Jadi” – Fedtri Yahya Kecewa Dengan Faiz Roslan! “Makin Menjadi-Jadi” – Fedtri Yahya Kecewa Dengan Faiz Roslan! “Makin Menjadi-Jadi” – Fedtri Yahya Kecewa Dengan Faiz Roslan!

Hmmmm macam-macam pula kontroversi di bulan Ramadan tahun ini. Lepas satu-satu jadinya. MH harap Faiz hanya sekadar bergurau dan mengusik orang ramai. Namun jika ia memang pengakuan berani mati yang sebenar, Faiz seharusnya malu dengan apa yang telah dikatakan secara terang-terangan kerana perkara seperti ini tidak seharusnya keluar dari mulut Faiz apatah lagi untuk dibawa bergurau.