Alhamdulillah, itulah ucapan yang dapat diluahkan setelah mendapat berita bahawa pengacara dan personaliti televisyen, Datuk Mahadzir Mohamad telah pun sedar daripada koma.

Menurut sumber Bernama, Mahadzir telah sedar daripada koma hari ini sejak dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) pada Ahad lalu.

Walau bagaimanapun adik kepada Mahadzir, Danial Lokman memberitahu bahawa Mahadzir kini masih lagi di bawah pemerhatian rapi doktor untuk rawatan lanjut. Mahadzir juga sudah boleh bercakap dan peka.

IKLAN

“Perkataan pertama beliau adalah ‘tolong minta sesiapa bawakan pijama dan berus gigi saya ke hospital ya’,” kata Danial.

Terdahulu, Mahadzir dikejarkan ke hospital setelah anggota keluarga menemuinya tidak sedarkan diri.

Beliau dibawa ke hospital awal Ahad yang lalu dan beliau mengahadapi pelbagai komplikasi akibat penyakit darah tinggi dan diabetis yang dihidapinya.

IKLAN

Sepanjang beliau menerima rawatan di pusat perubatan tersebut, terdapat berita palsu yang tersebar mengatakan dirinya sudah meninggal dunia. Namun berita tersebut dinafikan oleh ahli keluarganya dan berharap agar segala berita tidak benar ini dihentikan.

IKLAN

Kami di MH Online berdoa agar kesihatan Mahdzir terus kembali pulih dan sihat seperti sediakala.

Sumber: Bernama

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI