Baru-baru ini, sebuah portal hiburan melaporkan bisnes sambal yang dijalankan oleh pelawak, Ali Puteh kini mendapat sambuat yang baik sehingga ramai yang mengulang tempah.

Lantaran itu, kakak iparnya yang juga balu kepada pelawak Allahyarham Abam Bocey, Siti Norhidayah Mohd. Ali mengingatkan Ali untuk membayar wang kemenangan saman yang didakwa masih tidak diselesaikan sehingga hari ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by hidayah_hamzah (@hidayah_hamzahh)

“Bagus la tapi duit saya menang saman dari 18/02/2022 sampai ke hari ini 2023 belum bayar dan jangan buat-buat lupa ya. Sudah bulan lapan ni masih awak tak bayar lagi duit saya.

“Sampai sekarang ya. Jangan diam sahaja dan jangan lupa bayar. Awak masih berhutang dengan saya RM76,167.28 sehingga kini,” tulisnya menerusi sebuah hantaran di Instagram.

Kecewa Tiada Usaha, Hidayah Ingatkan Ali Puteh & Kakak Bayar Hutang Wang Saman

IKLAN

Sementara itu, ibu kepada seorang cahaya mata ini turut menggesa kakak kepada Ali untuk turut sama menyelesaikan bayaran seperti yang telah diperintahkan oleh pihak mahkamah.

“Kakak awak masih berhutang dengan Saya Rm2,000 sebab kalah saman. Belum bayar dari 2022 sehingga kini 2023. Berdiam sahaja sehinggalah 2023 sudah.

“Sekarangkan viral tentang orang berhutang kan? Jadi, hutang wajib kena bayar,” ujarnya lagi.

Kecewa Tiada Usaha, Hidayah Ingatkan Ali Puteh & Kakak Bayar Hutang Wang Saman

IKLAN

Dalam pada itu, menerusi ruangan komen, Hidayah turut mendakwa duit sumbangan daripada Tungku Mahkota Johor (TMJ) di atas nama anaknya yang bernilai RM10,000 turut telah dirampas.

Kecewa Tiada Usaha, Hidayah Ingatkan Ali Puteh & Kakak Bayar Hutang Wang Saman

Malah, Hidayah turut menzahirkan rasa berang kerana Ali dan kakaknya dikatakan tiada usaha untuk membayar wang tersebut walaupun secara ansuran.

Kecewa Tiada Usaha, Hidayah Ingatkan Ali Puteh & Kakak Bayar Hutang Wang Saman

IKLAN

“Tak bayar satu sen dari tahun 2022 sampai tahun 2023. Tiada apa-apapun usaha nak bayar. Terus senyap begitu sahaja. Sama dengan kakaknya. RM2,000 pun tak mampu nak bayar,” kongsinya lagi.

Abam dan Hidayah mendirikan rumah tangga pada 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki.

Pemilik nama penuh Syed Umar Mukhtar Syed Mohd Redzuan itu menghembuskan nafas terakhir pada 10 Februari 2020 akibat demam panas pada usia 32 tahun.

Sejak kematian Abam, Norhidayah berdepan pelbagai konflik berhubung harta dengan keluarga pelawak itu, terutama Ali Puteh sehingga berlanjutan ke mahkamah.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI