‘Kalau Nak Post Gambar Before And After Saya Kena Pakai Watermarklah Supaya….’ – Apa Kes Vicha Saywho?

Siapa tak kenal pelakon dan pelawak asal Indonesia, Revika Novianti Faturohaman atau lebih mesra dengan panggilan Vicha Saywho.

Kisahnya, baru-baru ini dia meluahkan rasa tidak puas hati dan kecewa apabila gambarnya disalah guna pakai pihak tak bertanggungjawab demi meraih keuntungan sendiri.

“Rasanya sekarang ini kalau nak post gambar before and after saya kena pakai watermark lah supaya orang-orang atau produk-produk yang tidak bertanggungjawab  tu tak curi lagi… dah sah-sah saya boleh turun berat badan bukan sebab produk apa-apa,” tulisnya di Instagram.

 

IKLAN

 

“I very respect to my doctor @dr.mustafamt dia yang patutnya mendapatkan reward untuk semua tu, ni tak boleh produk dia dapatkan keuntungan guna gambar aku,” tulisnya lagi.

 

 

IKLAN

Tambahnya lagi,  dia kini berjaya menurunkan berat badan sebanyak 19KG dalam masa dua bulan menerusi kaedah ‘bariatric surgery’.

Bagaimanapun dia redha dengan apa yang berlaku dan berharap supaya perkara sebegini tidak akan berulang kembali.

Foto : Instagram