Pelakon dan hos, Roslan Shah merakam rasa syukur apabila tempoh kuarantin yang dilakukan selama 14 hari sudah pun tamat, hari ini.

Menjalani fasa kuarantin di kediamannya di Singapura, bintang ini memaklumkan dia perlu melakukan hal tersebut selepas pulang dari Malaysia 30 Mac lalu bagi membantu mengekang penularan pandemik COVID-19.

“Alhamdulillah Genap 14 Hari cik lan kena Kuarantin Selepas balik dari Malaysia Hari itu 30 March 2020 Dan Hari ini 14 April 2020 Cik lan telah di bebaskan dari Kuarantin walaupun Di Singapura kena Lock down 1 Bulan.

IKLAN

“Cik lan pun kena stay di rumah jugak dam kalau Ada penting Dan Ada Hal baru cik lan boleh keluar rumah setakat pergi kedai dam beli makan boleh aje keluar rumah aje janji kena stay at Home tetap duduk rumah juga,” tulisnya.

Bintang ini pada masa sama turut berkongsi mengenai pengalaman serta situasinya sepanjang melalui tempoh berkenaan.

IKLAN

“Pengalaman 14 Hari Cik lan di Kuaratin Memang tidak dibenarkan keluar langsung kerana pihak Officer datang ke rumah untuk siasat Cik lan Ada di rumah atau tidak kalau cik lan melanggar peraturan cik lan Akan di Denda 10 ribu dollar Dan 6 Bulan di penjara.

“Pihak officer pun boleh tahu Kita pergi ke Mana setiap Hari kita kena buat laporan dari WhatsApp antara Kita Dan ICA Memang itu dah Cara mereka sesiapa keluar rumah semasa di Kuarantin 14 Hari,” jelasnya menerusi satu posting terkini di Instagram.

IKLAN
View this post on Instagram

Alhamdulillah Genap 14 Hari cik lan kena Kuarantin Selepas balik dari Malaysia Hari itu 30 March 2020 Dan Hari ini 14 April 2020 Cik lan telah di bebaskan dari Kuarantin walaupun Di Singapura kena Lock down 1 Bulan ….Cik lan pun kena stay di rumah jugak dam kalau Ada penting Dan Ada Hal baru cik lan boleh keluar rumah setakat pergi kedai dam beli makan boleh aje keluar rumah aje janji kena stay at Home tetap duduk rumah juga. Pengalaman 14 Hari Cik lan di Kuaratin Memang tidak dibenarkan keluar langsung kerana pihak Officer datang ke rumah untuk siasat Cik lan Ada di rumah atau tidak kalau cik lan melanggar peraturan cik lan Akan di Denda 10 ribu dollar Dan 6 Bulan di penjara. Pihak officer pun boleh tahu Kita pergi ke Mana setiap Hari kita kena buat laporan dari WhatsApp antara Kita Dan ICA Memang itu dah Cara mereka sesiapa keluar rumah semasa di Kuarantin 14 Hari……#Convid19 #CoronavirusCepatHapuskan #share3 #Love3

A post shared by roslanshah (@realroslanshah) on

Foto: Instagram Roslan Shah

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI