Pelakon, Dayana Roza telah selamat bergelar tunang kepada usahawan, A’dale Adham Ayahudin.

Dayana atau nama sebenarnya Nur Dayana Kamsun Baharin mengikat tali pertunagan dalam sebuah majlis penuh meriah di Damai Glasshouse, pada Rabu.

“Kalau Boleh Majllis Nak Langsung Secepat Mungkin Sebab…,” – 6 Tahun Saling Kenali, Dayana Roza Selamat Bertunang, Nikah Disember

Di samping itu, bintang drama bersiri Isteri Untuk Diiktiraf ini memaklumkan akan melansungkan majlis perkahwinan pada penghujung tahun ini.

“Kalau boleh majllis perkahwinan nak langsung secepat mungkin sebab datuk A’dele tak berapa sihat. Jadi adalah lebih baik untuk dipercepatkan, insya-Allah.

IKLAN

“Jadi kami rancang untuk adakan majlis perkahwinan pada pertengahan Disember, moga dipermudahkan,” jelas Dayana yang turut lega kerana majlis pertunangannya hari ini berjalan lancar seperti yang diharap-harapkan.

Dalam pada itu, Dayana turut berkongsi detik manis perkenalan bersama tunang tersayang.

“Saya berkenalan dengan dia kira-kira 6 tahun yang lalu dan pada mulanya kami hanya berkawan biasa sahaja.

IKLAN

“Bagaimanapun, selepas 2 tahun kami mulai rapat dan dia ada ajak saya kahwin. Cuma pada ketika itu, saya tolak lamarannya.

“Tapi inilah dikatakan jodoh…Sebenarnya sepanjang kami berkawan kami ada juga bergaduh tapi dia tak putus asa untuk tawan hati saya.

IKLAN

“Lalu atas nasihat ibu juga, kami mulai berkawan. Sikapnya yang tidak putus asa juga buat saya cair,” akuinya lagi.

Pada majlis berkenaan, pelakon berusia 29 tahun itu telah menerima lima dulang hantaran berbalas tiga.

“Kalau Boleh Majllis Nak Langsung Secepat Mungkin Sebab…,” – 6 Tahun Saling Kenali, Dayana Roza Selamat Bertunang, Nikah Disember

https://www.facebook.com/mediahiburan/videos/294339328665795/?vh=e&extid=EcbUlGP15UFxr6ot&d=n