“Kalau Ada Job Sanggup Tolak Sebab…,”- Irma Hasmie Buka Cerita Sebenar Heliza Helmi

Sempena Hari Sukarelawan Sedunia, bekas pelakon dan hos Irma Hasmie ada menitip kata ucapan buat sahabat baiknya, Heliza Helmi.

Bekas bintang Akademi Fantasia 5 itu aktif melakukan kerja amal dan misi bantuan kemanusian di Palestin.

Irma atau nama sebenarnya Irma Hasmie Ibrahim memaklumkan dirinya rasa bangga dan kagum dengan semangat kecekalan yang dimiliki Heliza.

“Hari ini Hari Sukarelawan Sedunia! Saje nak dedicate a wish to someone yg mmg gigih n buat kita selalu rasa kagum dengan usaha dia selama ini.

IKLAN

“Sbb bila sebut sukarelawan mesti teringat terus kat kawan ku sorang ni @nurhelizahelmi “Mu tau tak yg mu tanpa henti menyumbang masa, bakat, kederat atau apa sahaja yg mu mampu dalam kerja2 sukarelawan.

Di samping itu, Irma juga mengharapkan agar usaha dan semangat Heliza dapat jadi ikutan orang ramai.

“Klu ada jobs pun sanggup tolak sbb priority nk bgi awareness dulu ttg isu kemanusiaan, subhanallah!” Kat syurga nnt sebut nama ku ek, janji tau mu! .

“Moga lebih ramai insan yg prihatin seperti nya, teruskan usaha tu, moga menjadi ikutan ramai lagi…ya Allah berikan byk2 kebaikan n keberkatan mu Allah buat sahabatku ini.,” tulisnya panjang lebar.

IKLAN

Sekadar informasi, sambutan Hari Sukarelawan Sedunia akan disambut pada 5 Disember pada setiap tahun.

Foto: Instagram Irma Hasmie