Tidak gemar memandu dan jarang memandu bukan halangan buat aktres Janna Nick menerima tawaran bergelar duta dan seterusnya turut serta berlumba bersama tujuh selebriti lain.

Jelas Janna, selepas mengikuti beberapa kelas yang disediakan Toyota selama dua bulan, keyakinannya kini makin bertambah biarpun belum mahir sepenuhnya.

Janna Nick Stres Kerana Drama Coffee Prince

IKLAN

“Last saya bawa kereta manual ketika mengambil lesen (ketawa). Selepas itu memang bawa kereta transmisi auto sahaja. Itu pun jarang drive sebab saya tak suka bawa kereta.

“Tapi bila masuk kelas Alhamdulillah ada peningkatan dari segi pengendalian kenderaan dan jika apa-apa berlaku ketika saya memandu selepas ini saya sudah bersedia dan boleh apply apa yang saya belajar,” katanya.

Janna berkata, dia tidak meletakkan target untuk menang pada hari perlumbaan tidak lama lagi.

Janna Nick Stres Kerana Drama Coffee Prince

IKLAN

“Apa yang saya utamakan, saya enjoy sepanjang pemanduan dan selamat sehingga akhir.

“Saya tak risau soal keselamatan kerana pihak Toyota telah melengkapkan kereta dengan semua aspek dan mereka juga ingatkan saya supaya jangan bimbang.

 

“Cuma apa yang saya bimbangkan, bagaimana untuk kekal tenang di dalam kereta sepanjang perlumbaan. Maklumlah bila kita dalam track dan tengok pula kereta lain ada di depan, mestilah andernalin kita meningkat,” katanya sambil ketawa.

Bercerita lanjut mengenai penglibatannya dalam Toyota Gazoo Racing, Janna berkata, biarpun tidak minat memandu, namun dia meminati sukan perlumbaan kereta.

IKLAN

Janna Nick Stres Kerana Drama Coffee Prince

 

“Kalau kat jalan saya bukan jenis memandu laju, tapi bila kat track ia berubah. Walaupun tak terlalu laju banding dengan yang lain, tapi saya kira 190, 200 km/j itu sudah laju buat saya.

 

“Jadi kiranya impian saya jadi kenyataan walaupun banyak yang perlu saya pelajari, tapi bagi saya ia ilmu yang berbaloi untuk dituntut,” katanya.
Sementara itu, berkongsi perkembangan terkininya, Janna berkata, dia masih sibuk membuat persiapan untuk penggambaran drama Coffee Prince.

 

“Tidak dinafikan saya agak stres sebelum shooting kerana drama Coffee Prince sudah ada pengikutnya sendiri dan saya tertekan jika tidak dapat beri yang terbaik.

 

“Jadi secara tidak langsung orang akan sentiasa buat perbandingan. Sebab itu sejak sebelum raya saya dah mula buat persiapan untuk mengecilkan badan dan kini banyak melakukan muay thai untuk menurunkan badan.

 

“Saya juga akan potong pendek rambut saya untuk sama dengan karakter asal,” katanya.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI