Tular di media sosial sehingga menjadi kritikan pelbagai pihak apabila perhimpunan yang melibatkan hampir 9,000 jemaah tabligh di Gowa, Sulawesi Selatan didakwa tetap berlangsung meski seluruh dunia berdepan penularan COVID-19.

Namun bekas pelakon Azuan Mazlan menegaskan, jemaah tersebut merupakan pecahan tabligh Alami dan bukan daripada iktimak Qudama dan Ulama di Masjid Seri Petaling sebagaimana yang didakwa sesetengah pihak.

Dia turut merayu agar masyarakat tidak tertipu dengan ahli bathil kerana jemaah dari Sri Petaling dan Markas Dunia Nizamuddin India tidak berhimpun di mana-mana buat masa ini.

Malah, kesemua mereka taat pada perintah dan prihatin akan nyawa insan sekeliling.

“Saya merayu.. jangan tertipu dengan ahli bathil.. jemaah tabligh yg sebenar dari Sri Petaling atau dari Markas dunia Nizamuddin India tidak berhimpun di mana2 buat masa ini. Mereka taat pada perintah kerajaan dan isu semasa serta nyawa orang sekeliling.

“Ya Allah, sehingga kami tidak terlawan dengan bathil di sekliling kami ini Ya Allah.

IKLAN

“Bantulah kami Ya Allah.. berikan bantuan Mu dengan janji2 Mu Ya Allah.. benar sabdaan Rasulullah saw, “Di akhir zaman nanti yang Haq akan nampak tak baik dan yang bathil akan nampak baik”.

“Apabila keluarnya Dajjal Laknattullah ini akan membawa syurga di tangan kanannya dan membawa neraka di tangan kirinya. Sedangkan yg kanan itulah neraka dan yg kiri itu adalah syurga yg sebenar disisi Allah swt.

“Jangan tertipu sahabat2 ku!!! Sahabat2 sekalian hati2 dengan media masa yang di kontrol oleh yahudi ini. Mereka takkan Redho selagi Islam masih ada di muka bumi ini. Jgn sesuka hati share perkara yg belum sohih dan tak betul.

IKLAN

“Mereka (yahudi) pengikut2 Dajjal nak usaha agama ini nampak jahat bermula 2020 ini. Mereka sanggup upah syarikat swasta utk menghentam orang yg buat usaha agama ini supaya manusia diluar sana keliru mana satu yg betul dan ditambahkan lagi dgn fitnah2 yg membuatkan ustaz2 dan penguasaha agama ini tak betul.

“Mereka menghentam sesiapa saja yg bantu agama Allah ini. Mereka memutarbelitkan isu2 agama supaya Islam ini nampak teruk. Yang sedihnya ramai orang2 Islam kita yg mempunyai hampir 60 akaun di media sosial yg dibayar gaji sebanyak rm7k sebulan semata2 utk mencaci Islam. Kerana dunia sanggup gadaikan agama!!!

“Korang tolong tambahkan lagi ilmu agama supaya kita boleh kenal musuh kita yg sebenar, banyakkan baca pengertian Al-Quran dan hadis2 Rasulullah saw. #SaadAbiWaqas,” ulasnya panjang lebar.

IKLAN
View this post on Instagram

Saya merayu.. jangan tertipu dengan ahli bathil.. jemaah tabligh yg sebenar dari Sri Petaling atau dari Markas dunia Nizamuddin India tidak berhimpun di mana2 buat masa ini. Mereka taat pada perintah kerajaan dan isu semasa serta nyawa orang sekeliling.. Ya Allah, sehingga kami tidak terlawan dengan bathil di sekliling kami ini Ya Allah. Bantulah kami Ya Allah.. berikan bantuan Mu dengan janji2 Mu Ya Allah.. benar sabdaan Rasulullah saw, "Di akhir zaman nanti yang Haq akan nampak tak baik dan yang bathil akan nampak baik". Apabila keluarnya Dajjal Laknattullah ini akan membawa syurga di tangan kanannya dan membawa neraka di tangan kirinya. Sedangkan yg kanan itulah neraka dan yg kiri itu adalah syurga yg sebenar disisi Allah swt. Jangan tertipu sahabat2 ku!!! Sahabat2 sekalian hati2 dengan media masa yang di kontrol oleh yahudi ini. Mereka takkan Redho selagi Islam masih ada di muka bumi ini. Jgn sesuka hati share perkara yg belum sohih dan tak betul. Mereka (yahudi) pengikut2 Dajjal nak usaha agama ini nampak jahat bermula 2020 ini. Mereka sanggup upah syarikat swasta utk menghentam orang yg buat usaha agama ini supaya manusia diluar sana keliru mana satu yg betul dan ditambahkan lagi dgn fitnah2 yg membuatkan ustaz2 dan penguasaha agama ini tak betul. Mereka menghentam sesiapa saja yg bantu agama Allah ini. Mereka memutarbelitkan isu2 agama supaya Islam ini nampak teruk. Yang sedihnya ramai orang2 Islam kita yg mempunyai hampir 60 akaun di media sosial yg dibayar gaji sebanyak rm7k sebulan semata2 utk mencaci Islam. Kerana dunia sanggup gadaikan agama!!! **Korang tolong tambahkan lagi ilmu agama supaya kita boleh kenal musuh kita yg sebenar, banyakkan baca pengertian Al-Quran dan hadis2 Rasulullah saw.*** 😭😭😭 #SaadAbiWaqas

A post shared by Saad bin Abi Waqas (@azuanmazlan7) on

Terbaharu, melalui satu kenyataan yang dibuat oleh Gabenor Sulawesi Selatan dan Bupati Gowa, Nurdin Abdullah menyatakan bahawa acara ini akhirnya dibatalkan setelah mencapai kata sepakat dengan penganjur bagi menghalang penyebaran wabak COVID-19.

Pada masa sama, kesemua peserta akan dikuarantin sebelum dihantar pulang ke negara asal masing-masing.

Foto : Instagram Azuan Mazlan

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI