Isu Pendedahan Artis Pakai Barang Tiruan, Neelofa Tak Setuju Cara Pemilik Instagram

Pelakon dan pengacara, Neelofa memberikan pandangannya mengenai isu penggunaan barangan tiruan yang semakin diperkatakan kini.

Katanya, dia agak tidak bersetuju dengan cara pemilik akaun di Instagram yang membongkar individu yang menggunakan barangan tiruan khususnya para selebriti.

“Saya tidak menyokong penggunaan barangan tiruan tetapi saya juga tak menyokong cara pemilik akaun tersebut membongkarkan mereka yang menggunakan barangan tiruan dengan cara yang tidak sepatutnya, ia agak memalukan.

 

“Bagi saya, sudah tiba masanya untuk semua pihak membuka mata dan memberi perhatian terhadap isu ini. Perkara yang melibatkan hak cipta merupakan satu isu yang sangat serius.

 

“Saya juga mempunyai bisnes hijab dan sering berdepan dengan isu sebegini. Jadi, kita kena mendidik pengguna agar membuka mata dan tidak memandang isu ini sebagai sesuatu yang remeh,” katanya kepada Gempak.

Tambahnya lagi, dia juga mempunyai prinsip tersendiri sekiranya ingin memakai barangan berjenama.

IKLAN

Isu Pendedahan Artis Pakai Barang Tiruan, Neelofa Tak Setuju Cara Pemilik Instagram

“Saya sentiasa terapkan dalam diri, jika teringin untuk memiliki sesuatu barang berjenama itu, motivasikan diri untuk bekerja keras dan mengumpul duit agar dapat memilikinya.

 

“Dahulu, kalau saya tak mampu, saya tak akan membelinya. Jika saya benar-benar teringin, saya kumpul duit dan meletakkan sasaran. Saya kena bekerja kuat dan jadikan barangan itu sebagai inspirasi.

 

“Tiada istilah kena beli barangan Gred A atau Gred B kerana ia tetap tiruan. Saya tak mahu gunakan alasan tak mampu untuk membeli barangan yang tidak sepatutnya,” katanya lagi.

Sebelum ini, terdapat pemilik akaun Instagram yang mendedahkan para selebriti yang memakai barangan tiruan. Antara artis yang menjadi mangsa adalah Haqiem Rusli, Aiman Tino, Emma Maembong dan lain-lain.

IKLAN

Foto: Ig Story: Neelofa