Dua minggu lalu Iqram Dinzly telah menyampaikan berita sedih menerusi Instagram miliknya, memberitahu bahawa bapanya kini sudah tiada dan telah menghembuskan nafas terakhir.

Iqram Dinzly Dikecam Selfie Di Pusara

Namun, baru-baru ini Iqram telah dikecam kerana memuat naik foto “selfie” di pusara bapanya yang baru sahaja meninggal dunia akibat penyakit angin ahmar dan beberapa komplikasi lain.

Menerusi satu entri di akaun Instagram milik Iqram, dilihat dia ada memuatnaik satu gambar menunjukkan dirinya tersenyum di sebelah pusara tersebut dan kelihatan buku Yassin di samping batu nisan.

IKLAN

Ruangan komen di Instagram Iqram juga dihujani pelbagai reaksi daripada sebahagian pengikutnya di laman sosial. Perkongsian pelakon drama Janji Diana itu telah menerima lebih daripada 12,000 likes setakat ianya dimuat naik dua hari yang lalu.

Malah, Iqram turut mengundang pelbagai kritikan negatif daripada netizen.Rata-rata berpendapat perbuatan Iqram untuk “selfie” di tanah perkuburan adalah tidak sopan dan tidak wajar dilakukan.

Iqram Dinzly Dikecam Selfie Di Pusara

IKLAN

Walaubagaimanapun, ada juga pengikut mempertahankan Iqram dan mengatakan apa salahnya pelakon itu untuk berkongsi foto itu dengan peminatnya.

Iqram Dinzly Dikecam Selfie Di Pusara

Malah, tidak tahan dikritik, Iqram mula bengang dan membalas kembali komen yang dilemparkan kepadanya.

IKLAN

Iqram Dinzly Dikecam Selfie Di Pusara

Dalam masa sama, Iqram berkata tindakannya itu tidak salahnya di sisi agama Islam dan tiada hukum yang melarang perbuatanya.

Iqram Dinzly Dikecam Selfie Di Pusara

Bukan mudah untuk bergelar selebriti. Setiap tindak-tanduk pasti akan diperhatikan oleh peminat . Lagipun “Selfie” di pusara ataupun kawasan perkuburan adalah isu yang agak sensitif. Tidak semua perkara kita boleh kongsi di laman sosial kerana ia akan mengundang kritikan.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI