Ramadan bakal menjelang tidak lama lagi, inilah peluang keemasan untuk menggandakan pahala dengan memberi wakaf al-Quran kepada hospital dan pusat kesihatan.

#QuranTime CORNER akan diaktifkan menjelang Ramadan ini di hospital dan klinik kesihatan sebagai inisiatif berinteraksi dengan kalam suci Allah.

Al-Quran Mu’jam menjadi pilihan untuk diwakafkan kerana lengkap dengan terjemahan per kata dan Tajwid berwarna bagi membantu para petugas, pesakit dan orang awam memahami isi al-Quran untuk panduan, peringatan, petunjuk dan penyembuh.

Sebanyak 15,000 naskah disasarkan untuk semua hospital dan klinik kesihatan seluruh Malaysia dengan hanya RM45.00 bagi satu naskah. Marilah berwakaf.

Berwakaflah atas nama sendiri, keluarga dan juga untuk ibu ayah samada yang masih hidup atau telah meninggal dunia. Juga buat syarikat-syarikat yang ingin menyumbang kepada komuniti atau hospital.

IKLAN

#QuranTime CORNER merupakan sebuah projek bersama TV AlHijrah, Sinar Harian, Ideaktiv, Yayasan Warisan Ummah Ikhlas dan Majlis Dakwah Negara, Solidariti Ummah untuk Ummah.

Bagaimana ingin berwakaf?

IKLAN

1. Daftar sebagai pewakaf di bit.ly/wakafquranhospital

2. Bank-in bayaran wakaf ke akaun
Maybank Islamik : Warisan Ummah Ikhlas Foundation
No akaun : 564276516031
Ref : Wakaf Quran
(Semasa bank in, niatkan wakaf atas nama yang diniatkan)

IKLAN

3. Whatsapp slip bayaran ke
☎http://www.wasap.my/60193803635/WakafQuran

Semoga kita dianugerahkan kesejahteraan saat hidup di bawah naungan Al-Quran. Biidznillah.

Mohon bantuan SHARE. Terima kasih.

Malaysia #QuranTime
#MusaadahCOVID19
#WakafQuranUntukHospital
#KekuatanSpiritual