“I See Myself As An Actor Rather Than Comedian”- Sharifah Sakinah Jelaskan Isu Ibarat Persenda Agama

Isu melibatkan lakonan Sharifah Sakinah sebenarnya bukanlah perkara baru.

Misalnya sebelum ini kecoh juga apabila klip belakang tabir telemovie ‘Bini Dari Neraka’ viral di media sosial menyaksikan Sakinah dan pelakon, Aiman Hakim Redza ‘berpelukan’ ketika dalam perjalanan ke masjid.

Kini, isu hampir sama timbul sekali lagi apabila telemovie tersebut ditayangkan menjelang Hari Raya Aidilfitri lalu apabila penonton dapat menonton penuh babak tersebut.

IKLAN

Susulan kecaman demi kecaman yang diterima Sakinah, pelakon itu mengambil keputusan memberikan penjelasan sekaligus menepis tuduhan netizen selama ini.

“Regarding the issue of people accusing Telemovie Bini Dari… mempermainkan agama I would like to give my response.

“First of all, I see myself as an actor rather than a comedian so it’s not my intention to make reckless jokes, I’m just glad if my audience are entertained by the story and take iktibar from the messages that we tried to convey.

“But the character is somehow a hasty, short minded bimbo (or at least she pretended to be), so I acted like a bimbo to the bone .. sampai ke seluar dalam aku pun character bimbo.

“For those yang sesuka hati kecam the drama assuming that we are making fun of agama, well please watch the whole story until the end and grasp the message.

“Lydia ni bengap ,lenge ala ala naive character who didn’t bother to properly study about agama, just assume with half-baked fact/fatwa especially from Google.

“Lepas tu, she’s going very extreme without guru yang betul or even research it further, dengar pun separuhseparuh. Macam audience yang attack nilah tengok pun agaknya separuhseparuh,” tulisnya di Instagram.

Regarding the issue of people accusing Telemovie Bini Dari… mempermainkan agama I would like to give my response. First of all, I see myself as an actor rather than a comedian so it’s not my intention to make reckless jokes, I’m just glad if my audience are entertained by the story and take iktibar from the messages that we tried to convey. But the character is somehow a hasty, short minded bimbo (or at least she pretended to be), so I acted like a bimbo to the bone .. sampai ke seluar dalam aku pun character bimbo For those yg sesuka hati kecam the drama assuming that we are making fun of agama. well please watch the whole story until the end and grasp the message. Lydia ni bengap ,lenge ala ala naive character who didn’t bother to properly study about agama, just assume with half-baked fact/fatwa especially from google. Lepas tu, she’s going very extreme without guru yang betul or even research it further, dengar pun separuh-separuh. Macam audience yang attack nilah tengok pun agaknya separuh2. It’s not our intention pun to mempermainkan agama, memperli yg u guys sangkakan. Takkanlah kami berani nak buat begitu. The story does contain pengajaran and moral eventhough the characters are a bit bengap so that we can deliver the message through light and funny scenes. Lastly, enjoy the drama, learned from Lydia’s mistake and please watch it legally from Astro decoder and Astro On the Go only, thank you.

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

Tambahnya lagi, tidak pernah terdetik dihatinya untuk mempermainkan agama seperti yang dituduh netizen.

“It’s not our intention pun to mempermainkan agama, memperli yang you guys sangkakan. Takkanlah kami berani nak buat begitu.

“The story does contain pengajaran and moral eventhough the characters are a bit bengap so that we can deliver the message through light and funny scenes.

“Lastly, enjoy the drama, learned from Lydia’s mistake and please watch it legally from Astro decoder and Astro On the Go only, Thank you,” tulisnya lagi.

IKLAN

MH harap dengan penjelasan yang diberi Sakinah dapat memberikan pencerahan kepada makcik bawang yang asyik mengecam ini. Apa-apapun, Selamat Hari Raya!

Foto: Instagram Sharifah Sakinah