[GAMBAR] “Pakai Bekung Dekat Dalam, Bukan Luar!, “- Netizen Tegur Cara Pemakaian Fatin Afeefa & Nur Sajat Yang Salah!

344

Pelakon Fatin Afeefa dan usahawan, Nur Sajat antara selebriti yang sering mempromosikan pemakaian bekung khusus untuk mereka yang mengalami masalah perut buncit.

Namun, cara pemakaian kedua-dua figura itu telah mendapat teguran netizen apabila mereka memakai bekung di luar dan bukannya di dalam.

View this post on Instagram

Don't lose hope. When you are down to nothing, God is up to something. Keep your faith strong!!!!!🙏🏽😇 More info uols boleh calll bahagian marketing kami📞📞📞📞📞 Miss aina🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 📱 Http://wasap.my/+60133034054/bengkungorderbysajat miss sherina📞📞📞📞📞📞📞 📱Http://wasap.my/+60172910719/bengkungorderbysajat Jom tengok follow trusted STOKIS nur sajat berdaftar di bawah HQ ✅ 2018⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 1) @nursajat_stokisselangor (SUBANG) +60122095082 2) @sbsbeauty_stokis_nursajat (KLANG)+60163155554 3) @nursajat_singapore_johor (SINGAPORE) +60127294898 4) @stokis_bengkung_sajat_pahang (PAHANG) +60199907854 5) @nursajat.my_klselangor (BATU CAVES) +60199500676 6) @stokis_kecantikan_mampu_milik (SENAI) +601123408489 7) @nursajat_kgmelayujb (JOHOR) +60127148344 8) @nursajat_shah_alam_stokis_hq (SHAH ALAM) +60162361400 9) @azzahra_d_boutique (KUCHINH) +60198188138 10) @empire_afif_qalesya (AMPANG) +60126692625 11) @nasya.nursajat (KOTA DAMANSARA) 014-2352490 12) @nursajat_kualalumpur (KUALA LUMPUR) +60172772129 13) @nursajat.stokiskedah (KEDAH) +60163287051 14) @rozbylita_stokisnursajatipoh (IPOH) +60124601717 15) @sishoney_beauty_shoppe (PENANG) 0174924412 16) @nursajat_beauticianstokisn9 (NEGRI SEMBILAN) 0173247544 17) @nursajat_stokis.sabah (SABAH) +60143526162 / +60139461776 18)@sabun_putih_cantik (JOHOR) +60177371517 19) @atikamall_viralniaga (Kelantan)+60179290610 20) @nursajatstokis_terengganu (TERENGGANU) 0169419401 21) @Stokis.nursajat.ika.rawang (RAWANG)019228487 22) @nursajat_stokishq (SUNGAI BULOH) +60172496944 23) @bbeautybhealthy (BRUNEI) +6738751531 24) @norsajat_stokis_meru (MERU) 0172181048 25) @nursajatkotakinabalu (KOTA KINABALU) +60128278829 26)@bengkungsajat.Selangor (BANGI) +60173450997 27) @bengkungsajatviralpuchong (PUCHONG) +60102254374 #2018 #jomfollow #trustedseller #nursajat02

A post shared by اجرام جت (@ajramjat) on

View this post on Instagram

God See's the best in you, when everyone else around could only see the worst in you((: Keep your head up && trust in God that's all that matters((: LET’S BENGKUNG DIAMOND GOLD 22 tulang RM139.90 ONLY!!!!!! More info uols boleh calll bahagian marketing kami📞📞📞📞📞 Miss aina🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 📱 Http://wasap.my/+60133034054/bengkungorderbysajat miss sherina📞📞📞📞📞📞📞 📱Http://wasap.my/+60172910719/bengkungorderbysajat Jom tengok follow trusted STOKIS nur sajat berdaftar di bawah HQ ✅ 2018⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 1) @nursajat_stokisselangor (SUBANG) +60122095082 2) @sbsbeauty_stokis_nursajat (KLANG)+60163155554 3) @nursajat_singapore_johor (SINGAPORE) +60127294898 4) @stokis_bengkung_sajat_pahang (PAHANG) +60199907854 5) @nursajat.my_klselangor (BATU CAVES) +60199500676 6) @stokis_kecantikan_mampu_milik (SENAI) +601123408489 7) @nursajat_kgmelayujb (JOHOR) +60127148344 8) @nursajat_shah_alam_stokis_hq (SHAH ALAM) +60162361400 9) @azzahra_d_boutique (KUCHINH) +60198188138 10) @empire_afif_qalesya (AMPANG) +60126692625 11) @nasya.nursajat (KOTA DAMANSARA) 014-2352490 12) @nursajat_kualalumpur (KUALA LUMPUR) +60172772129 13) @nursajat.stokiskedah (KEDAH) +60163287051 14) @rozbylita_stokisnursajatipoh (IPOH) +60124601717 15) @sishoney_beauty_shoppe (PENANG) 0174924412 16) @nursajat_beauticianstokisn9 (NEGRI SEMBILAN) 0173247544 17) @nursajat_stokis.sabah (SABAH) +60143526162 / +60139461776 18)@sabun_putih_cantik (JOHOR) +60177371517 19) @atikamall_viralniaga (Kelantan)+60179290610 20) @nursajatstokis_terengganu (TERENGGANU) 0169419401 21) @Stokis.nursajat.ika.rawang (RAWANG)019228487 22) @nursajat_stokishq (SUNGAI BULOH) +60172496944 23) @bbeautybhealthy (BRUNEI) +6738751531 24) @norsajat_stokis_meru (MERU) 0172181048 25) @nursajatkotakinabalu (KOTA KINABALU) +60128278829 26)@bengkungsajat.Selangor (BANGI) +60173450997 27) @bengkungsajatviralpuchong (PUCHONG) +60102254374 #2018 #jomfollow #trustedseller #nursajat02 #lebanon🇱🇧 #lebanesegirls #parisfrance #malaysia #letsbengkungdiamondgold

A post shared by اجرام جت (@ajramjat) on

Sajat juga kerap berkongsi gambar dengan memakai bekung di bahagian luar sehingga menamapakan sosok tubuh badan yang menggiurkan.

Susulan itu, netizen telah memberi komen yang pelbagai dan menegur cara pemakaian bekung yang sebenarnya.

“x pnh lg nmpk org pakai bekong kat luar,” komen netizen.

“style baru ke pakai kat kat luar?,” komen netizen. 

“mcm mana nak kurus kalau perut dh terhalang dgn baju tu,” komen netizen. 

“nenek aku dulu guna minyak panas nak kasi kempis perut pahtu baru pakai bekung,” komen netizen. 

Difahamkan, cara pemakaan bekung yang dipakai orang dahulu kala adalah pada bahagian dalam serta disapu minyak angin bagi mengelakkan perut buncit.

Foto : Instagram Fatin Afeefa, Nur Sajat

Apa Kata Anda