Kelahiran cahaya mata ketiga Pencetus Ummah (PU) Amin iaitu Fatimah Zahra pastinya memberi kegembiraan buat mereka sekeluarga.

Setelah genap satu bulan dilahirkan, Amin telah mendedahkan wajah penuh Fatimah yang lahir jam 5 pagi menerusi Instagram miliknya.

IKLAN
Lalu, netizen telah memuji kecomelan wajah bayi itu mirip si bapa.
[GAMBAR] Genap Sebulan Kelahiran…PU Amin Dedah Wajah Penuh Anak, Ikut Muka Si Bapa! 
Amin atau nama sebenarnya Mohammad Amirul Amin Muala Lokman Hakim berkahwin bersama isterinya ketika masih belajar pada tahun kedua di Universiti Al-Azhar pada tahun 2012.
Mereka turut dikurniakan tiga orang cahaya mata yang lahir pada bulan yang sama iaitu

Aisyah Sofea 7 April 2014, Abdullah Umar 9 April 2016 dan Fatimah Zahra 22 April 2019.

IKLAN
View this post on Instagram

Puteri ke 3 kami.. . Saya namakan Fatimah Zahra.. . Mengambil berkat dari nama puteri Baginda Nabi Muhammad Saw . Salam perkenalan buat semua dari Fatimah Zahra . Terima kasih atas doa kalian semua . Semoga kebaikan yang sama diberikan kepada kalian . Terima kasih duhai isteri yang melahirkan.. . Terima kasih Ya Allah atas nikmat rezeki ini.. . Wahai Puteri, jaga diri mu dengan syariat . Bekal kan diri mu dengan akhlak dan adab . Hidupkan rasa malu dalam diri . Kita makan minum membesar bernafas semua Allah yang bagi . Maka jangan sesekali lawan Allah . Jangan sesekali kecewakan Rasulullah . Kamu mulia kerana menjaga maruah.. . Aisyah Sofea 7 April 2014 Abdullah Umar 9 April 2016 Fatimah Zahra 22 April 2019..

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

IKLAN
View this post on Instagram

Alhamdulillah . Syukur Ya Allah ! Atas nikmat dan rezeki Mu ini.. . Pagi tadi saya sampai rumah dari Ipoh ( Ceramah di sana ) jam 1 pagi , kemudian jam 3 pagi isteri mengadu sakit perut , jam 4 pagi di Hospital . Jam 5 pagi Isteri saya selamat melahirkan . Ini anak ke-3 saya . Kemudian jam 8 pagi saya bergegas ke Universiti untuk final exam Master Pengajian Islam saya . Alhamdulillah selesai menjawab tadi.. . Kisahnya , Sesuatu yang saya takut untuk lalui , adalah teman isteri ketika bersalin tadi.. . Hingga terbit mata putih sahaja di kelopak matanya . Allah… Saya panggil panggil nama dia berulang kali . Dia terus kuat untuk melahirkan puteri kami.. . Insaf . Sungguh beban mengandungkan 9 bulan , ditambah saat hari nak melahirkan . Kuat orang perempuan . Sebab itu dosa nya dihapuskan hari dia melahirkan.. . Wahai anak , jangan kau luka hati ibu mu . Wahai lelaki jangan kau remuk kan hati isteri mu . Pengorbanan mereka ini cukup agung.. . Bagi kawan kawan yang belum dikurniakan zuriat , saya doakan anda semua disegerakan rezeki oleh Allah untuk mendapat zuriat . Percayalah pasti ada.. . Selamat Datang ke dunia penuh cabaran ini Puteri Ku . Selamat bekenalan dengan Aisyah dan Umar . ❤️?

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

Foto : IG Amin
SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI