Doktor Sahkan Haqiem Rusli Ada Moderate Depression

Penyanyi , Haqiem Rusli menjelaskan dia mempunyai ‘mild depression’ setelah mendapatkan khidmat nasihat pakar.

Dia memaklumkan perkara itu menerusi entri di Instagramnya lewat semalam.

IKLAN

“Assalamualaikum.Setelah selesainya PC malam semalam. Seperti sedia maklum, saya telah berkesempatan berjumpa dan berkonsultansi bersama seorang pakar psychology yang terletak di Wisma Laxton, Kuala Lumpur.

“Banyak yang telah dibincangkan, banyak jugak kesedaran dan pengetahuan tentang apa yang saya telah dan sedang mengalami ini.

 

“It was rather difficult to make that first step to feel better but I have to push myself dan , setelah berbincang bersama team produksi dan family saya, dengan hati terbuka saya ingin menyatakan dan sekaligus menjawab persoalan sesetengah pihak tentang ini.

 

“So here it is, bermulanya dari level “mild Depression’ ini sejak awal tahun lagi, saya kini disahkan mengalami ‘moderate Depression’ oleh pakar phycology saya, Mr. Yong iaitu tahap yang lebih tingggi dari Mild.

 

“Sekian penjelasan ringkas dari saya. Saya mohon kalian memberi saya ruang, sedikit privasi untuk menjalani rawatan selanjutanya.

 

“It will take time to get through this episode, but I did the first step seeking help. Saya jugak memohon maaf diatas kekhilafan saya,”tulisnya.

Assalamualaikum.Setelah selesainya PC malam semalam. Seperti sedia maklum, saya telah berkesempatan berjumpa dan berkonsultansi bersama seorang pakar psychology yang terletak di Wisma Laxton, Kuala Lumpur. Banyak yang telah dibincangkan, banyak jugak kesedaran dan pengetahuan tentang apa yang saya telah dan sedang mengalami ini. It was rather difficult to make that first step to feel better but I have to push myself dan , setelah berbincang bersama team produksi dan family saya, dengan hati terbuka saya ingin menyatakan dan sekaligus menjawab persoalan sesetengah pihak tentang ini. So here it is, bermulanya dari level “MILD Depression’ ini sejak awal tahun lagi, saya kini disahkan mengalami ‘MODERATE Depression’ oleh pakar phycology saya, Mr. Yong iaitu tahap yang lebih tingggi dari Mild. Sekian penjelasan ringkas dari saya. Saya mohon kalian memberi saya ruang, sedikit privasi untuk menjalani rawatan selanjutanya. It will take time to get through this episode, but I did the first step seeking help. Saya jugak memohon maaf diatas kekhilafan saya.

A post shared by 1998 (@haqiemrusli98_) on

Akhirnya persoalan semua pihak terjawab dengan penjelasan Haqiem itu.

IKLAN

Foto: Instagram Haqiem Rusli