Pengacara dan penyampai radio, Haziq Hussni yang kini sedang menjalani proses kuarantin diri ada berkongsi video menyayat hati yang memaparkan gelagat kedua orang anaknya, Heidy Nufael dan Chayra Auliya yang memanggilnya dari luar bilik.

Menurut Haziq, dia harus peka dengan menjalani tempoh kuarantin bagi memastikan seluruh ahli keluarganya terhindar daripada wabak Covid-19 meski keputusan ujian saringan Covid-19 yang dilakukannya adalah negatif.

“Dok Tahan Jelah Dengar, Sorry Kids” – Anak Tak Henti Panggil, Haziq Hussni Kata Nanti Jumpa & Kini Kuarantin Diri Dalam Bilik Berasingan

“Dari pagi duk “daddy, daddy”. Dok tahan je la ni dengar. Sorry kids. Daddy kena self-quarantine 14 days.

“Untuk kebaikan korang. Nanti daddy jumpa Heidy, Yaya dengan mama lepas 14 hari ya,” tulisnya.

IKLAN

Kenyataan tersebut dikongsikan pengacara program semi final Muzik Muzik 35 (SFMM35) itu menerusi satu entri yang dimuat naik di Instagram.

Video yang dirakam isteri, Ayunda Putri berdurasi hampir 15 saat itu ternyata menyentuh hati ramai.

IKLAN

Menerusi sebuah lagi posting berasingan pula, Haziq memaklumkan ujian saringan Covid-19 yang dijalaninya pada Ahad telah pun didapati negatif.

“Dok Tahan Jelah Dengar, Sorry Kids” – Anak Tak Henti Panggil, Haziq Hussni Kata Nanti Jumpa & Kini Kuarantin Diri Dalam Bilik Berasingan

IKLAN

“Haziq baru dapat result swab test semalam. Alhamdulillah negatif. Will continue self-quarantine 14 hari and akan buat swab test kedua 10-12 hari lagi. Tq yang mendoakan

“Get well soon to you and your family brother @alifsatar. Stay strong!,” kongsinya lagi.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen bersedih melihat perkongsian tersebut selain turut mendoakan semoga semua baik-baik sahaja buat Haziq sekeluarga.

Terdahulu, kesemua kru dan artis yang terlibat menjayakan program SFMM35 mengambil inisiatif menjalani ujian saringan dan proses kuarantin diri selepas salah seorang pesertanya yang juga merupakan penyanyi dan hos, Alif Satar didapati positif Covid-19.