Malam semalam kita semua dikejutkan dengan satu berita sedih, di mana pengacara dan personaliti televisyen, Datuk Mahadzir Lokman telah dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) dan keadaannya dilaporkan kritikal.

Mustaffa Khair Johari iaitu anak saudara kepada Mahadzir berkata, Mahadzir telah dibawa ke hospital awal pagi semalam setelah anggota keluarganya mendapati beliau tidak sedarkan diri.
“Pada mulanya beliau hanya mengadu sakit kepala dan kita telah beri panadol untuk dia, tetapi keadaan beliau semakin teruk dan telah tidak sedarkan diri sejak pagi tadi,” katanya.
Menurut anak saudaranya ini, di awal pemeriksaan mendapati masalah yang dihadapi oleh Mahadzir ketika ini mungkin berpunca daripada komplikasi buah pinggang dan paru-paru.
“Sebelum ini memang kita tahu yang beliau menghidap diabetes dan darah tinggi, tetapi beliau tidak pernah sakit teruk seperti ini sebelum ini, dan ini merupakan kali pertama saya melihat beliau dalam keadaan macam ini. Mungkin faktor tekanan kerja,” katanya.

Mustaffa juga turut meminta semua yang mengenali bapa saudaranya itu supaya mendoakan kesihatan Mahadzir kembali sihat dan dipermudahkan segala urusan ketika ini.

IKLAN

 

IKLAN

Kami di MH Online mendoakan agar Mahadzir kembali pulih seperti sediakala.

IKLAN

 

Sumber: Bernama
SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI