“Dialah Teman Pergi Show, Tukang Tarik Bila Tenggelam Dalam Crowd,” – Tumpang Gembira, Indah Sungguh Ucapan Naim Daniel Sempena Kakak Naik Pelamin

Pelakon dan penyanyi, Naim Daniel turut berkongsi rasa gembira bersempena majlis pernikahan kakaknya yang telah pun berlangsung pada Rabu.

Menurut Naim, di majlis akad nikah tersebut, kakak yang juga merupakan pengurus peribadinya itu kelihatan amat cantik apabila mengenakan sepersalinan berwarna putih.

Katanya lagi, kakaknya itu merupakan individu yang bertanggungjawab mengurus serta menjaga kebajikannya sepanjang bergelar anak seni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naim Daniel (@naimdanielx)

“Hari ni, dia cantik sangat. Sebelum ni okay je, ada cantik, ada kejap muka macam projek terbengkalai. Tapi harini, dia cantik sangat.

“Dialah teman pergi show, tukang suap bila lapar, cabut bulu janggut bila panjang, teman dekat dalam each flight bila kerja, tukang record video, tukang kejut bangun, tukang drive, tukang deal dengan organiser event, tukang tarik bila saya tenggelam dalam crowd, tukang pegang segala jenis barang saya bila soundcheck, tukang bebel, dan banyak tukang lagi.

“Dan setiap kali dia bertukang tu? Confirm muka dia lagi serious dari pak menteri. Komited. Dan tak ada masa lansung nak cantik-cantik beria. Tapi harini, dia cantik sangat,” tulisnya.

IKLAN

Luahan tersebut dikongsikan oleh penyanyi lagu, Sumpah ini menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Dikesempatan itu juga, Naim turut dilihat ada menitipkan doa semoga perkahwinan kakaknya itu akan berkekalan hingga ke akhir hayat.

“Ya, heroin kesayangan saya yang cantik selepas mama ni dah jadi milik orang. Tak cemburu pun, sikit pun tak. Puih.

“Semoga kakak dan suami dikurniakan ketenangan, kebersamaan dalam menjalin rasa bersama-sama dalam alam yang baru. Dalam mana-mana alam sekalipun. Doa Naim untuk kalian berdua akan sentiasa teriring, mudah-mudahan Allah setuju.

“Tak, tak sedih pun tulis ni, heroin saya kahwin, apalah sangatkan? Biasalah tu.
Tapi itulah nak cakap; Hari ni, dia cantik sangat.

“Cantik sampai buat semua sudut hati ini terenjat. Sayang kakak sampai lepas bila-bila,” jelasnya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen tersentuh dengan ucapan tersebut selain turut menitipkan ucapan tahniah buat kakak kepada Naim.

“Selamat pengantin baru kakak yang cantik. Tahniah Naim dapat abang ipar.

IKLAN

“Aaa sebaknya baca kapsyen.

“Sweetnya dapat adik macam ni.

“Eh kenapa pula terbit air mata ni. Barakallahulahuma.

“Bestnya baca ayat-ayat ni. Tahniah Naik dapat abang ipar,” reaksi-reaksi netizen di ruangan komen.

Terdahulu, entri berkenaan nyata menarik perhatian ramai pihak selepas meraih lebih 130,000 tanda suka selain turut dihujani ratusan komen.

Sumber: Instagram Naim Daniel