Sejak kebelakangan ini banyak makanan dan minuman unik diperkenalkan untuk menarik perhatian pelanggan. 

Ianya juga bagaikan satu trend masa kini yang boleh membuatkan netizen untuk mencuba.

Terbaru, McDonald’s Singapura melancarkan menu istimewa yang diilhamkan dari makanan kegemaran tempatan iaitu nasi lemak.

Burger Nasi Lemak Trend Terbaru

Burger Nasi Lemak Trend Terbaru

Ianya adalah bersempena Festival Makanan Singapura 2017 dan juga bagi menyambut Hari Kebangsaan ke-52 negara KotaSinga’ tu yang disambut pada 9 Ogos nanti, McDonald’s Singapura telah memperkenalkan menu baru iaitu Burger Nasi Lemak.

Menarik kan? Sebelum ni, kita sering dengar dan makan Mc Chicken, Spicy Chicken Mc Deluxe, Big Mac, Cheese burger sahaja, kali ini netizen boleh mencuba ‘nasi lemak’ dengan cara berbeza.

IKLAN

Menerusi komen di laman instagram McDonald’s Singapura, ramai yang turut teruja dengan pelancaran menu istimewa tersebut.

Burger Nasi Lemak Trend Terbaru

Menu ‘Hipster’ ini meletakkan putaran moden pada tradisional tepat dengan cita rasa tempatan sekali gus menyajikan kelainan buat para pelanggan.

Burger Nasi Lemak ini terdiri daripada isi ayam goreng, telur goreng, bawang dan hirisan timun yang dihiasi dengan sos sambal dan dihidangkan di antara roti semolina.

IKLAN

Selain tu, penambahan pencuci mulut baru mempunyai Chendol McFlurry (cendol jelly bits dan gula melaka dengan krim vanila), pai kelapa dengan nata de coco, tiga jenis aiskrim cendol kon serta kek pandan lapisan pulut.

Burger Nasi Lemak Trend Terbaru

Bagi rakyat Malaysia yang nak cuba tu, bolehlah ‘terbang‘ ke Singapura pada 13 Julai nanti.

Burger Nasi Lemak Trend Terbaru

IKLAN

Agak-agak apa pula kelainan yang bakal dibawa oleh McDonald Malaysia sekiranya ingin menawarkan menu yang rare buat para pelanggan.

 

[su_heading]Untuk perkongsian berita selebriti dan pengiklanan, boleh emelkan kepada editor.media@karangkraf.com atau hubungi 03-5101 7322. Ikuti kami juga di Facebook  Media Hiburan * Instagram  mediahiburanofficial * Youtube  Media Hiburan Official[/su_heading]

 

 

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI