Penyanyi senior, Nizam Laksamana menzahirkan rasa syukur yang tidak terhingga kepada Allah SWT selepas memaklumkan pembedahan yang dijalani oleh isterinya untuk membuang sel-sel kanser beberapa hari lalu kini telah pun menunjukkan perkembangan yang memberangsangkan.

Jelas Nizam, hasil ujian makmal, kesemua sel-sel kanser yang terdapat di bahagian yang dibedah itu kini dilaporkan telah pun mati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nizam Laksamana (@nizamlaksamana3011)

“Semalam jumpa Doktor SOPD HKL untuk mengetahui/review result pembedahan Mastectomy (Breast Cancer) isteri saya.

“Alhamdulillah, Doktor kata sel kanser dah tak ada/ dah hilang/ dah mati ditempat yang di bedah. Sebanyak 17 Lymph Nodes (Kelenjar Limfa) dibuang dan dihantar makmal. Syukur tiada satu pun Lymph Nodes tersebut ada Sel kanser.

“Bermakna kimoterapi 6 cycle dan pembedahan itu berjaya menghapus sel kanser,” tulisnya.

“Berkat Doa Anak-Anak Yatim, Allah Makbulkan,” – Doktor Sahkan Sel Kanser Isteri Dah Mati, Nizam Laksamana Luah Rasa “Berkat Doa Anak-Anak Yatim, Allah Makbulkan,” – Doktor Sahkan Sel Kanser Isteri Dah Mati, Nizam Laksamana Luah Rasa

Khabar gembira itu dikongsikan oleh penyanyi lagu, Gugurnya Bunga Cinta menerusi entri terkini yang dimuat naik di laman Instagram.

IKLAN

Dalam pada itu, Nizam turut menitipkan ucapan penghargaan kepada semua pihak yang telah pun mendoakan kesihatan insterinya itu.

Bagaimanapun, Nizam memaklumkan isterinya itu tetap perlu bertemu dengan doktor dari masa ke semasa bagi pemantauan lebih lanjut.

“Berkat izin Allah swt, berkat doa-doa kaum keluarga. Berkat doa kawan-kawandi Facebook. Berkat doa anak-anak yatim..Allah makbolkan. Terima kasih diucapkan.

“Walau bagaimanapun masih ada temu janji dengan doktor SOPD & Oncology untuk pemantaun berterusan. Semoga isteri saya bebas sepenuhnya dari Kanser,” jelasnya lagi.

“Berkat Doa Anak-Anak Yatim, Allah Makbulkan,” – Doktor Sahkan Sel Kanser Isteri Dah Mati, Nizam Laksamana Luah Rasa “Berkat Doa Anak-Anak Yatim, Allah Makbulkan,” – Doktor Sahkan Sel Kanser Isteri Dah Mati, Nizam Laksamana Luah Rasa

IKLAN

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut meluahkan rasa selain selain turut memberikan kata-kata semangat buat Nizam dan juga isterinya.

“Alhamdulillah, semoga terus dipermudahkan segala urusan Abang Nizam dan isteri.

“Alhamdulillah semoga isteri akan terus sihat dan dijauhi dari segala yang tak baik.

“Alhamdulillah, berkat kesabaran isteri dan anak-anak. Semoga isteri Encik Nizam kembali pulih seperti sedia kala. Amin.

IKLAN

“Semoga isteri abang terus diberikan kesembuhan dan kesihatan berpanjangan,” antara reaksi-reaksi netizen di laman Instagram.

Baru-baru ini, isteri kepada Nizam telah pun dimasukkan ke hospital bagi menjalani pembedahan kanser payu dara.

Dalam perkembangan lain, Media Hiburan kini sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

“Berkat Doa Anak-Anak Yatim, Allah Makbulkan,” – Doktor Sahkan Sel Kanser Isteri Dah Mati, Nizam Laksamana Luah Rasa

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Sumber: Instagram Nizam Laksamana