Beberapa Selebriti Turut Bersuara Tentang Isu Pengulas Fesyen

Nampaknya isu seorang Pengulas Fesyen memberi komen negatif tentang individu yang berbadan besar tidak reda diperkatakan.

Sejak ia menjadi perbualan hangat dikalangan netizen dan media masa, golongan selebriti juga tidak kurang hebatnya.

Ramai yang kecewa dan rasa seakan tidak adil seseorang seperti Zaihani mengeluarkan kenyataan seperti ini.

Selain Angah Raja Lawak, ada lagi beberapa selebriti tempatan yang turut terasa dengan kenyataan berani Zaihani ini…

Nah, MH senaraikan beberapa selebriti yang turut terasa dengan kenyataan pengulas fesyen ini…

IKLAN

1. Syanie Hisham

“Terkejut dan terkilan membaca apa yang telah dikatakan, if you don’t have anything nice to say, don’t say anything at all

Rasa terpanggil utk bersuara…terkejut dan terkilan membaca apa yang telah dikatakan. I have always respected you kak @zaihanimzain not juz as someone older but as a PERSON. But what you said in your caption is uncalled for and disrespectful towards people like ME and people in the #plussize category. There’s a saying “If you don’t have anything nice to say, don’t say anything at all” you should have juz kept your thoughts to yourself. But then again..how could you even THINK of such a thing. Allah jadikan manusia atas dunia ni berbeza-beza…adakah kita ni cukup sempurna yang memberikan kita HAK untuk mengata atau mengutuk orang yang berbeza dari kita? Kenyataan/caption beliau ibarat menafikan hak dan menindas org berbadan besar utk bersama-sama dalam apa-apa acara atau hidup bermasyarakat. Don’t spread such hatred. Kerana mentality seperti inilah yang membuat org berbadan besar rasa rendah diri dan selalu kurang keyakinan diri. Don’t look down on US, we deserve some respect. #hatikenabaik #gemukataukurusyangpentingsihat #iamhappytobeme #proudtobeme #respectisearned #respectoneanother #youdontlivealoneinthisworld #hakmanusiasamarata #masingmasingadakelebihansendiri #oranggemukpunbolehberfesyen #Repost @zalifsidek (@get_repost) ・・・ “budak Gemok Takyah Datang Fashion Show Sebab Peha kiri kanan Melimpah” ? Terima Kasih ?? cc @zaihanimzain #kitabuatfashionshowsendirinanti #plussize #mostsylishfatboyintown #Repost @angah_lawaking with @get_repost ・・・ Bahasa tk seiring dengan umur, inilah jadi nya.. Menghina sesama manusia, whaddup ??? #KalauBudakKecikLamaAkuCili #MakcikZaihani have to do #PublicApology

A post shared by Syanie Hisham (@syanie_hisham) on

2. Enot

#Repost @syanie_hisham with @get_repost ・・・ Rasa terpanggil utk bersuara…terkejut dan terkilan membaca apa yang telah dikatakan. I have always respected you kak @zaihanimzain not juz as someone older but as a PERSON. But what you said in your caption is uncalled for and disrespectful towards people like ME and people in the #plussize category. There’s a saying “If you don’t have anything nice to say, don’t say anything at all” you should have juz kept your thoughts to yourself. But then again..how could you even THINK of such a thing. Allah jadikan manusia atas dunia ni berbeza-beza…adakah kita ni cukup sempurna yang memberikan kita HAK untuk mengata atau mengutuk orang yang berbeza dari kita? Kenyataan/caption beliau ibarat menafikan hak dan menindas org berbadan besar utk bersama-sama dalam apa-apa acara atau hidup bermasyarakat. Don’t spread such hatred. Kerana mentality seperti inilah yang membuat org berbadan besar rasa rendah diri dan selalu kurang keyakinan diri. Don’t look down on US, we deserve some respect. #hatikenabaik #gemukataukurusyangpentingsihat #iamhappytobeme #proudtobeme #respectisearned #respectoneanother #youdontlivealoneinthisworld #hakmanusiasamarata #masingmasingadakelebihansendiri #oranggemukpunbolehberfesyen #Repost @zalifsidek (@get_repost) ・・・ “budak Gemok Takyah Datang Fashion Show Sebab Peha kiri kanan Melimpah” ? Terima Kasih ?? cc @zaihanimzain #kitabuatfashionshowsendirinanti #plussize #mostsylishfatboyintown #Repost @angah_lawaking with @get_repost ・・・ Bahasa tk seiring dengan umur, inilah jadi nya.. Menghina sesama manusia, whaddup ??? #KalauBudakKecikLamaAkuCili #MakcikZaihani have to do #PublicApology Hina naw2 ke org mcm kita ni nak g tgk feshen show? sungguh tidak berakal statement itu!! xpalah lps ni kt wat lah fesyen show kt sndiri ye @syanie_hisham @angah_lawaking @zalifsidek @vicha_saywho @abam_bocik xyahlah kita g feshen show org kecik! sedih kan! apa pun bentuk kt,kt sume ciptaan Allah..xapalh nnt birthday kt pakai ramai2 hadiahkan dia cermin nak? smoga dia sedar kt sume sama x ada beza..nak ikutkan org cute2 lg hebat brfesyen cume mls nka tnjk skill.. bak kata abam #gemokisowesome #lainkaliddksorg2

A post shared by ENOT (@enot_78) on

IKLAN

3. Que Haidar

Beauty is subjective, don’t call yourself pengkritik fashion kalau u don’t know how to respect/appreciate kejadian tuhan

4. Zalif Sidek

“budak Gemok Takyah Datang Fashion Show Sebab Peha kiri kanan Melimpah” ? Terima Kasih!”

“budak Gemok Takyah Datang Fashion Show Sebab Peha kiri kanan Melimpah” ? Terima Kasih ?? cc @zaihanimzain #kitabuatfashionshowsendirinanti #plussize #mostsylishfatboyintown #Repost @angah_lawaking with @get_repost ・・・ Bahasa tk seiring dengan umur, inilah jadi nya.. Menghina sesama manusia, whaddup ??? #KalauBudakKecikLamaAkuCili #MakcikZaihani have to do #PublicApology #Repost @mm_ash_ with @get_repost ・・・ Salam kepada semua #RakyatMalaysia yang dikasihi, Siapa MakCik di atas ni ? Saya terbaca artikel berkenaan beliau ke Fashion Show & Dia tak selesa apabila sebelah tempat duduk dia ada orang “ #Gemok “ MakCik ni mengeluarkan Kenyataan menyatakan “Kalau Berat Melebihi 60kg Tak payah datang Fashion Show” , Wow satu statement yang agak kasar disitu.. Pandangan saya sebagai seorang yang berbadan besar , MakCik siapakah kamu untuk menyatakan orang gemok tidak Boleh ke fashion show ? Kalau kami gemok sekalipun sekurang-kurangnya kami sihat & Boleh menjaga kesihatan Tapi Kalau dah tua kerepot tak Boleh jadi muda MakCik .. Apa perasan kamu Bila dihina & Dicaci? Sedikit sebanyak mesti ada sakit hati kan ? Saya mewakili semua orang gemok di #Malaysia tak kira muda Atau tua, lelaki Atau perempuan mari bersama – sama kita mendesak #MakCikZaihani ni untuk memohon Maaf atas statement beliau tempoh hari.. Saya sebagai seorang yang berbadan besar tahu sensitiviti Bila orang bercakap tentang kita , Tapi kami Bukan golongan yang lemah Boleh di tindas begitu sahaja & Boleh dikata begitu sahaja ! #RespectPlusSize #HormatPadaOrangBerbadanBesar #Respect #moststylishfatboyintown #fashion #fashionblogger #mulutjagasikit #janganmengata #whoareyou #weplussize #saysorry #publicapology #wedontcare #kualalumpur #malaysia #MakCikBawang #PakCikBawang #gemukisawesome

A post shared by (zalif.sidek85@gmail.com) (@zalifsidek) on