“Be Humble to Inspire The World,” – Dr. Soo Wincci Kongsi Momen Berharga Belajar Di Berklee

Selebriti, Dr. Soo Wincci semalam berkongsi pengalaman berharga yang dipelajarinya semasa bergelar pelajar di Kolej Berklee, Kampus Valencia, Sepanyol.

Katanya, bukan mudah baginya untuk menjadi salah seorang pelajar di kolej muzik berprestij itu dan lebih banyak dugaan yang datang hinggalah dia berjaya menggenggam segulung ijazah sarjana.

“It’s been a tough journey to get into this Hollywood top music school @berkleevalenciacampus and when I came here only I realized how much mistakes I have made in the past.

“And how much more I needed to learn and prepare before jumping into the international market as is really deep.

“Most importantly is the spirit we learned “work harder to keep pushing the standard, keep learning to push the limits and stay humble to inspire the world with our Art”! #Berkle,” kongsinya.

IKLAN

Oh my! Apa yang dikongsi Soo Wincci itu memang sangat memberikan insprirasi. Apa yang MH boleh katakan bahawa dia adalah definisi ‘beauty with brain’ sebenar.

Awal Julai lalu, Soo Wincci berkongsi foto graduasinya apabila dia menerima ijazah sarjana keduanya dalam jurusan Inovasi & Teknologi Produksi Muzik.

“Be Humble to Inspire The World,” – Dr. Soo Wincci Kongsi Momen Berharga Belajar Di Berklee

Dia yang juga bekas peserta Miss World adalah graduan undang-undang di Universiti of Reading, United Kingdom serta mempunyai ijazah sarjana dalam bidang perniagaan di University oleh Sunshine Coast Australia.

IKLAN

Kemudiannya, Wincci turut menyambung pengajian ke peringkat Doktor Falsafah (PHD) di Open University dalam bidang perniagaan.

Foto: Instagram Dr Soo Wincci