“Bangun Pagi, Timbang & Still 63kg,”- ‘Badan Macam Badak’, Shakilla Khoriri Rasa ‘Down’. Tapi…

Pelakon Shakilla Khoriri kini sedang dalam tempoh berpantang selepas melahirkan zuriat pertamanya, Ameena Sofia, 14 Mac lalu.

Lantas, Shakilla ada memuat naik foto terkininya bersama Ameena baru-baru ini.

“Pagi tadi minta Fizi ambil kan gambar Ameena dengan i. Saja buat kenang-kenangan masa besarkan Ameena dengan keadaan badan yang banyak rosak sana sini yang kena repair.

”Satu hari nanti mesti akan jadi kenangan atau COP second hand sebab dah pernah jadi isteri dan pernah beranak. Tak boleh tipu.

”Tanda dia akan ada dan sentiasa ada pada badan seorang EMAK walaupun kau pi buat apa2 treatment kecuali kau bedah dan leser satu badan lah tapi still akan tahu yang kita second hand.

“Malu? Buat apa nak malu.
Kalau nak malu, emak2 kita pun malu lah lahirkan kita?, tulis Shakilla. 

View this post on Instagram

#?• . Pagi tadi minta Fizi ambil kan gambar Ameena dengan i. Saja buat kenang-kenangan masa besarkan Ameena dengan keadaan badan yang banyak rosak sana sini yang kena repair. . Satu hari nanti mesti akan jadi kenangan atau COP second hand sebab dah pernah jadi isteri dan pernah beranak. Tak boleh tipu. . Tanda dia akan ada dan sentiasa ada pada badan seorang EMAK walaupun kau pi buat apa2 treatment kecuali kau bedah dan leser satu badan lah tapi still akan tahu yang kita second hand. ??? . . Malu ?Buat apa nak malu. Kalau nak malu, emak2 kita pun malu lah lahirkan kita? ? . . Pagi bangun dan timbang and still 63KG and feeling down. Down. Down. Down. Tapi tengok muka Cik Meena terus lupa yang badan macam badak ni. ? . . Tak sabar habis pantang boleh Lari kat taman 80 round ? . . Eh tipu lah tak strees dari berat 49kg sampai ke 73kg and now 63kg , Tipu sangat tak stress. . . Tapi i OK je. Tapi takde lah ok sangat. Tapi OK je lah. . . . Mommys cuma share macam mana lose weight lepas beranak dengan i. Tapi janji jangan share pasal product kurus ! Share pengalaman kurus dengan cara lain you buat selain ubat kurus ! ???

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

IKLAN

Dalam pada itu, Shakilla juga bagaikan risau apabila berat badannya naik sejurus selepas kelahiran anak pertamanya itu.

“Pagi bangun dan timbang and still 63KG and feeling down.

“Tapi tengok muka Cik Meena terus lupa yang badan macam badak ni. Tak sabar habis pantang boleh Lari kat taman 80 round.

”Eh tipu lah tak strees dari berat 49kg sampai ke 73kg and now 63kg ,
Tipu sangat tak stress,” kongsi Shakilla.

Dia bagaimanapun mengakui rasa okay sahaja terhadap perkembangan berat badannya itu.

“Tapi i OK je. Tapi takde lah ok sangat. Tapi OK je lah,” tulisnya.

Bagaimanapun, isteri kepada Fizi Ali itu juga mahu netizen khususnya para ibu untuk berkongsi beberapa tips dalam proses ‘mengecilkan badan’.

IKLAN

“Mommys cuba share macam mana lose weight lepas beranak dengan i.
Tapi janji jangan share pasal product kurus!

“Share pengalaman kurus dengan cara lain you buat selain ubat kurus,” tulis Shakilla. 

Lalu, netizen telah memberikan tips yang pelbagai bagi membantu Shakilla dalam usaha untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal.

Shakilla dan Fizi berkahwin pada Februari 2018 dan dikurniakan cahaya mata comel, Ameena yang dilahirkan seberat 3.7kg secara pembedahan.

Foto : Instagram Shakilla Khoriri